Obilne padaline

Poplave i klizišta ponovo prijete BiH

Veliko nevrijeme je uzrokovalo i poplave u nekoliko kalesijskih naselja, gdje je došlo do plavljenja obiteljskih kuća, poljoprivrednog zemljišta i aktiviranja postojećih klizišta.
Gospodarstvo / Ulaganja | 17. 06. 2020. u 16:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obilne padaline koje su u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima pale na područje Tuzlanskog kantona uzrokovale su poplave i klizišta, u kojima je ugroženo i nekoliko stambenih objekata, te nanesena velika materijalna šteta, pogotovo na putnoj i drugoj infrastrukturi.

Foto: Oslobođenje / Poplava u BiH

Na području Gradačca u nekoliko okolnih mjesta voda se izlila po poljoprivrednom zemljištu, po dvorištima obiteljskih kuća, a poplavljen je i jedan poslovni objekt, te nekoliko obiteljskih kuća i pomoćnih objekata.

Iako je šteta velika, tek u narednim danima će se i financijski moći procijeniti.

Foto: Oslobođenje / Poplava u BiH

Osim u Gradačcu, veliko nevrijeme je uzrokovalo i poplave u nekoliko kalesijskih naselja, gdje je došlo do plavljenja obiteljskih kuća, poljoprivrednog zemljišta i aktiviranja postojećih klizišta.

Kiše nisu poštedjele ni područje Zeničko-dobojskog kantona, na kojem su vodotoci manjih rijeka poplavili obiteljska dvorišta u Jelahu i Tešnju, javlja Oslobođenje.

Kopirati
Drag cursor here to close