Tuzlanski kanton

Polovina radova na putevima se izvodi u izbornoj kampanji

Najviše se radi u izbornoj kampanji
Gospodarstvo / Ulaganja | 20. 09. 2018. u 19:14 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gotovo polovinu planiranih radova na regionalnim putevima Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog Kantona realizirat će u vrijeme izborne kampanje. Devet tendera ukupne vrijednosti gotovo 11,5 milijuna KM (sa uključenim porezom na dodatnu vrijednost) okončano je u drugoj polovini kolovoza, a ugovori su trebali biti zaključeni pred sami početak izborne kampanje.

Posljednjom izmjenom plana nabavki Direkcija je predvidjela ukupno 24,3 milijuna KM bez PDV-a za izvođenje radova na regionalnim putevima, a simptomatično je da će se najveći dio radova, vrijedan skoro 11,5 milijuna KM, odvijati tijekom rujna i listopada. U svega tri dana od 15.08. do 17.08. otvorene su pristigle ponude za osam od devet spomenutih tendera, tako da su u prvim danima rujna trebali biti zaključeni i ugovori. Iz pregleda tenderske dokumentacije vidi se da će se radovi najvjerojatnije provoditi ili završiti u tijeku izborne kampanje, piše transparentno.ba.

Zanimljivo je da se posljednjom izmjenom plana nabavki najveći broj projekata ostavio za ovaj dio godine. Rokovi za prijem ponuda za ove nabavke su skraćeni na 15-16 dana ostavljajući ponuđačima relativno kratak rok za pripremu ponuda, iako se radi o zahtjevnim poslovima.

Direkcije za ceste Tuzlanskog kantona ove godine su tri puta mijenjale plan nabavki, što je bio slučaj i ranijih godina, a ove će u puteve biti uloženo oko 4 milijuna maraka više novca. Planom nabavki za 2018. godinu prvobitno je bilo planirano 27 nabavki radova ukupne vrijednosti od 6.102.916,00 KM. Prvom izmjenom plana ova vrijednost je ostala nepromijenjena, dok je drugom izmjenom povećana na iznos od 6.728.983,00 KM. Na kraju je trećom izmjenom u plan uvrštena još 21 nabavka radova, tako da je njihova  ukupna vrijednost povećana na iznos od 24.395.540,00 KM.

Što se sve nalazi na listi predizbornih radova, pogledajte na portalu Transparentno.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close