Prometno rješenje

Pogledajte prijedloge zapadne zaobilaznice oko Mostara

Prema Prijedlozima dionica bi trebala ići od naselja Kuti – Livač, preko poluotoka Vojno, iznad Raštana i Orlaca, preko kopa Vihovići, zaobići naselja Cim i Ilići, te izaći na Žovnicu.
Gospodarstvo / Ulaganja | 12. 06. 2018. u 12:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar objavio je dva Prijedloga projektnog rješenja brze ceste od čvora Mostar sjever do Pologa.

Prema Prijedlozima dionica bi trebala ići od naselja Kuti – Livač, preko poluotoka Vojno, iznad Raštana i Orlaca, preko kopa Vihovići, zaobići naselja Cim i Ilići, te izaći na Žovnicu.

Građani mogu na službenoj stranici pogledati prijedloge rješenja, te iznijeti svoje mišljenje o njima.

''Prijedlog prometnog rješenja koje građani mogu pogledati i dostaviti svoje primjedbe ili prijedloge rješenja na adresu Grad Mostar, Ulica hrvatskih branitelja br.2. ili putom web stranice Grada „prijedlozi i primjedbe“ ili na e-mail: [email protected] do 13.06.2018. godine. Stručno povjerenstvo će razmotriti sve dostavljene komentara i prijedloge a o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena'', navedeno je iz Grada Mostara.  

Pretpostavlja se da je ova dionica dio brze ceste Mostar - Široki Brijeg - granica s Republikom Hrvatskom.  Brza cesta Mostar - Široki Brijeg - granica s Republikom Hrvatskom trebala bi se početi graditi u ovoj godini.

Kako se navodi u programu rada JP Autoceste Federacije BiH, za dokumentaciju i početak gradnje ove ceste planirano je izdvajanje 100,000.000 KM iz akumulirane dobiti BH Telecoma, 5,000.000 KM iz klirinškog duga Ruske Federacije i 3,000.000 KM iz akumulirane dobiti JP Elektroprivreda HZ HB. 


Riječ je o projektu koji bi trebao popraviti prometnu vezu između Mostara i granice s Republikom Hrvatskom. Spomenuta brza cesta bi se nalazila na trasi Mostar - Široki Brijeg - Grude - Zagvozd, a njome bi se povezao čvor Mostar na autocesti na koridoru Vc s čvorom Zagvozd na Dalmatini, odnosno Jadransko-jonskoj autocesti. 

Kopirati
Drag cursor here to close