Aplicirale i zadovoljile propozicije

Poduzetnicama iz Jablanice uručena vrijedna oprema

Još se očekuje jedna do dvije isporuke ali većinom za pčelarstvo i isporučuju se na kućnu adresu, te građevinski materijal koji je također rasuti teret ide na adrese korisnica.
Gospodarstvo / Ulaganja | 17. 05. 2019. u 16:27 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Fena / Poduzetnicama iz Jablanice uručena vrijedna oprema

U skladu s ugovorom  o suradnji s Udruženjem za razvoj i afirmaciju društva 'Nodas' iz Sarajeva kroz projekt "Osnaživanje položaja žena kroz podršku ženskom poduzetništvu u općini Jablanica", nakon potpisanih ugovora sa ženama iz Jablanice koje su aplicirale i zadovoljile propozicije, u četvrtak je izvršeno uručivanje opreme. 

Tom prilikom, isporučeno je osam motokultivatora, jedna kosačica, tri vrcaljke za med, četiri prese za voće, lonci za kuhanje voća, vodena pumpa, crijeva za vodu, i šećer za pčele. Još se očekuje jedna do dvije isporuke ali većinom za pčelarstvo i isporučuju se na kućnu adresu, te građevinski materijal koji je također rasuti teret ide na adrese korisnica. 

Ranije je isporučena oprema u živoj stoci-koze, tri motokultivatora, tri trimera, mašina za preradu drveta za potrebe proizvodnje komposta i ostala oprema. 

Općinski načelnik Salem Dedić istaknuo je kako se ovim razvija poduzetnički duh i biznis kod žena u jablaničkoj općini te zaželio svim korisnicama da doniranu opremu uspješno koriste i da zarade za sebe i svoje obitelji. 

''Zajednički smo vrijedno radili na realizaciji ovog projekta da bi smo danas došli u priliku da se ova vrijedna oprema uruči našim ženama. Treba istaknuti da Općina Jablanica kao su financijer u ovom projektu sudjeluje s jednom trećinom i mi te projekte uvijek vrlo rado podržavamo. Za one koji su u izuzetno teškoj situaciji, Općina Jablanica će nastojati pomoći i u onih predviđenih 15 posto sudjelovanjem sredstava od strane korisnica, kazao je Dedić. 

Naglasio je kako će 30 do 37 žena, odnosno njihovih obitelji, imati mogućnost da dobije ove vrijedne donacije. 

''I Udruženje žena 'Most' dobilo je donaciju za pokretanje biznisa u njihovim prostorijama u vrijednosti 12 tisuća eura, što je, također, za svaku pohvalu. Svim korisnicama želim da doniranu opremu uspješno koriste i zarade za sebe i svoje obitelji, a mi ćemo im i dalje biti podrška'', izjavio je načelnik Dedić. 

Inače, Udruženje 'Nodas' iz  Sarajeva i organizacija Help, uz pomoć Ministarstva za razvoj SR Njemačke, realizira projekat kojim će se podržati jablaničke žene koje se bave proizvodnjom hrane, a individualni grantovi su tri tisuće eura u protuvrijednosti u materijalu i opremi. 

Inače, Udruženje 'Nodas' iz  Sarajeva i organizacija Help, uz pomoć Ministarstva za razvoj SR  Njemačke, realizira projekt kojim se pruža podrška ženama iz Jablanice koje se bave proizvodnjom hrane putem individualnih grantova u iznosu od tri tisuće eura u protuvrijednosti u materijalu i opremi. 

Ukupan iznos projekta za općinu Jablanica je oko 140.000 maraka.

Kopirati
Drag cursor here to close