dm

Za bolje sutra: Podrška ekološkim projektima u BiH

U sklopu kampanje UČINIMO SVJESNO te povodom prestanka podjele malih besplatnih plastičnih vrećica u svojim prodavnicama, kompanija dm drogerie markt pokrenula je inicijativu dm {ZAJEDNO} za bolje sutra.
Gospodarstvo / Ulaganja | 16. 08. 2019. u 12:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija dm poziva zainteresirane da prijave ekološke projekte za čiju će realizaciju pružiti podršku. 

U sklopu kampanje UČINIMO SVJESNO te povodom prestanka podjele malih besplatnih plastičnih vrećica u svojim prodavnicama, kompanija dm drogerie markt pokrenula je inicijativu dm {ZAJEDNO} za bolje sutra. Cilj inicijative je podrška ekološkim projektima u Bosni i Hercegovini, čija će realizacija doprinijeti očuvanju, uređenju i zaštiti okoliša. 

S tim u vezi, dm poziva nevladine organizacije i udruženja kao i javne ustanove (centre, škole, domove i društva) te jedinice uprave (gradove, općine, kantone i entitete) da do 16.9.2019. godine prijave ekološke projekte koji za realizaciju trebaju donaciju proizvoda i/ili finansiranje usluga te potrebnih materijala i opreme. 

Svi zainteresirani svoje projekte mogu prijaviti putem platforme www.dm-zajedno.ba. Projekti trebaju izravno doprinositi uređenju, zaštiti i očuvanju okoliša u BiH te slijediti društveno odgovorne i ekološke ciljeve. Navedeno podrazumijeva: čišćenje, uređenje zelenih površina, čišćenje rijeka i korita, sadnja, pošumljavanje, postavka kanti za otpad i sl. 

Po završetku prijava, dm žiri odabrat će 6 projekata kojima će osigurati onaj vid podrške koji je potreban za njihovu realizaciju. 

„Putem inicijative {ZAJEDNO} za bolje sutra dm traži projekte koji su korisni i značajni za lokalnu zajednicu s ciljem zaštite okoliša i održivosti. Ovo je jedna od mnogih mjera kojima dm nastoji zajedno sa kupcima i građanima BiH unaprijediti životne standarde, doprinijeti povećanju svijesti o važnosti brige o okolišu i životnoj sredini. Vjerujemo da će ova nastojanja biti prepoznata i da ćemo zajedno ići ka ostvarenju ovih ciljeva.“ – izjavila je Admira Isaković, članica Uprave dm-a. 

Ovo je četvrta dm inicijativa pod krovnim imenom {ZAJEDNO} kojom dm daje podršku društveno korisnim projektima i unapređenju životnog standarda u Bosni i Hercegovini. 

Kopirati
Drag cursor here to close