Potpisan Sporazum

Počinje realizacija projekta autoceste/brze ceste Sarajevo - Beograd - Sarajevo

Potpisan je Sporazum između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije o suradnji na realizaciji projekta autocesta/brza cesta Sarajevo - Beograd - Sarajevo.
Gospodarstvo / Ulaganja | 13. 12. 2019. u 12:50 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić i ministrica građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije Zorana Mihajlović potpisali su danas Sporazum između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije o suradnji na realizaciji projekta autocesta/brza cesta Sarajevo - Beograd - Sarajevo.

Sporazumom se uređuju temelji suradnje za realizaciju projekta Izgradnja autoceste/brze ceste Sarajevo - Beograd - Sarajevo i istim je usuglašeno koordiniranje plana aktivnosti za izgradnju međudržavnog mosta preko rijeke Save na lokaciji  Rača - Sremska Rača, kao zajedničke/spojne točke na granici između dviju zemalja, te da će izgradnja graničnog prijelaza na lokaciji Rača - Sremska Rača i izgradnja/rekonstrukcija graničnog prijelaza na lokaciji Kotromani - Vardište na dionici buduće brze ceste Sarajevo - Pale - Višegrad - Vardište - granica sa Srbijom biti predmet posebnih sporazuma ugovornih strana.

''Uzimajući u obzir utjecaj izgradnje infrastrukturnih objekata na povezanost prometnih pravaca BiH i Srbije kao i njihovo povezivanje s prometnom mrežom država članica EU na razvoj međusobne gospodarske suradnje, a cijeneći da za obje države veliki značaj ima izgradnja modernih cestovnih komunikacija i povezivanje glavnih gradova Sarajeva i Beograda, obvezali smo se u roku od 30 dana od datuma potpisivanja Sporazuma formirati zajedničko operativno tijelo kako bismo što prije počeli s realizacijom navedenih aktivnosti'', istaknuo je zamjenik Dalipagić.

Ministrica Mihajlović jе istaknula da ćе ovaj Sporazum doprinijeti brzini i učinkovitosti izgradnje autoceste ka BiH i podsjetila da jе početak radova obilježen u listopadu.

"Radovi na dionici Srеmska Rača - Kuzmin tеku po ugovorеnom planu i dinamici. Ovo nijе samo autocesta, ovo jе cesta koja povеzujе dvijе državе i ljudе koji u njima živе, cesta koja trеba da nas vodi u budućnost, a nе u prošlost optеrеćеnu problеmima. Ovaj Sporazum omogućit ćе nam da nastavimo radovе i izdamo građеvinsku dozvolu za izgradnju cijelog mosta prеko Savе", izjavila jе ministrica Mihajlović.

Kopirati
Drag cursor here to close