20 milijuna eura

Počinje gradnja zgrade Veleposlanstva Saudijske Arabije u BiH

Objekt će biti izgrađena na Vilsonovom šetalištu, površine 5.000 kvadrata, a vrijednost projekta je 20 milijuna eura.
Gospodarstvo / Ulaganja | 06. 08. 2018. u 14:55 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanik Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Hani bin Abdullah Mominah je sa vlasnikom Shad Invest d.o.o. Suleimanom Al-Shiddijem potpisao u ponedjeljak Sporazum o gradnji zgrade Veleposlanstva Kraljevine Saudijske Arabije. 

Objekt će biti izgrađena na Vilsonovom šetalištu, površine 5.000 kvadrata, a vrijednost projekta je 20 milijuna eura. 

Veleposlanik Mominah je izrazio zadovoljstvo potpisanim Sporazumom, te kazao da će gradnja zgrade Veleposlanstva biti još jedan pečat dobre saradnje BiH i Kraljevine. 

''U suradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova Kraljevine ovim ispunjavamo plan "Vizija 2030" da svaka naša veleposlanstvo na svijetu ima svoj objekt koji će biti odraz dobre suradnje između države domaćina i Kraljevine Saudijske Arabije'', kazao je veleposlanik Mominah. 

Radovi će trajati 20 mjeseci, a saudijski veleposlanik izražava nadu da će izgradnja i prije tog roka biti završena. 

Firma Shad Investd.o.o. koja je dio grupacije Al Shiddi je projekt gradnje veleposlanstva dobila na osnovu raspisanog međunarodnog tendera. 

''To će biti najveći i najljepši objekt ne samo u BiH nego i u regiji. Oslikavat će odnos Kraljevine i BiH'', kazao je Al Shiddi i dodao da će u gradnju objekta biti uključen domaći bh. tim koji ima svjetska iskustva u građevinarstvu. 

U gradnju objekta će biti uključeni i kooperanti iz BiH, građevinski materijal će biti domaći, osim onog materijala koji se ne proizvodi u BiH. Za građane BiH bit će osigurano 300 radnih mjesta, dok će u cjelokupnoj gradnji neizravno biti uključeno nekoliko tisuća osoba. 

''Vlada Kraljevine Saudijske Arabije je odlučila da radna snaga bude iz BiH, a to je znak velikog interesiranja Vlade KSA za velike investicije u BiH'', istakao je Al-Shiddi. 

Radovi na izgradnji zgrade Veleposlanstva, koja će biti atraktivna, dizajnerski i stilski urađena u skladu s najnovijim svjetskim trendovima i u skladu sa okolinom, započet će čim se obnove sve dozvole koje su bile već izdate. 

Direktori firme Shad Invest d.o.o. Sarajevo i ANS drive Samid Sinanović i Asmir Dževlan koji su iz grupacije Al Shiddi, kazali su da je objekt projektiran u suvremenom stilu, bit će funkcionalan, sa svim propratnim zgradama i elementima i predstavljat će ''nešto što će u Sarajevu i BiH napraviti veliki odjek''. 

Kopirati
Drag cursor here to close