Strojevi na terenu

Počela gradnja mosta i autoceste kod Počitelja

Tvrtka ''China State Construction Engeering Company" već je napravila i deset kilometara pristupne ceste, a sljedećeg tjedna počet će s gradnjom tunela.
Gospodarstvo / Ulaganja | 13. 11. 2019. u 09:21 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krajem rujna počela je i službeno gradnja kolosalnog mosta Počitelj na Koridoru Vc, čija je ukupna dužina 945, a visina 100 metara, doznaje "Avaz".

Most Počitelj najduži je most na Koridoru Vc, čijom je gradnjom predviđeno spajanje dvije obale rijeke Neretve, a njegova gradnja koštat će više od 65 milijuna maraka.

Državna tvrtka ''Autoceste FBiH'' dodijelila je ljetos posao gradnje mosta kineskoj kompaniji ''Synohydro Power China".

Ova tvrtka gradit će most, a "China State Construction Engeering Company" dobila je posao gradnje dionice Počitelj -Zvirović, ceste s obje strane mosta i čvora Počitelj.

Na gradnju ove dionice autoceste i mosta čeka se već pet godina, a gradnju dionice financira Europska investicijska banka (EIB).

Strojevi i bageri već su započeli s rasklanjanjem terena, s obzirom na to da je gradnja mosta predviđena na desnoj obali.

Ovu informaciju potvrdio je za ''Dnevni avaz'' i Adnan Terzić, direktor ''Autocesta FBiH".

Kako je pojasnio, tvrtka ''China State Construction Engeering Company" već je napravila i deset kilometara pristupne ceste, a sljedećeg tjedna počet će s gradnjom tunela.

''Mi smo svoj posao uradili. Izvođače smo uveli na gradilište i za sada se užurbano radi, prije svega, na pristupnoj cesti, a već je otvoren i ulaz do portala tunela'', kaže Terzić.

Kopirati
Drag cursor here to close