Sablasno tamno

Pažnja Starčevićevom: Nakon drvoreda nestala i rasvjeta

Zbog izgradnje nove magistrale s četiri trake dio Ulice dr. Ante Starčevića, od Hotela Ero do Španjolskog trga, je sablasno tamna.
Gospodarstvo / Ulaganja | 12. 01. 2021. u 19:33

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je prije nekoliko dana zbog izgradnje magistrale nestao drvored ispred Hotela Ero, noćas je nestala i rasvjeta. Naime, zbog radova na rekonstrukciji dijela Ulice dr. Ante Starčevića ukinuta je ulična rasvjeta u djelu od Hotela Ero pa sve do kružnog toka na Španjolskom trgu.

Zbog izgradnje nove magistrale s četiri trake, dio ove ulice je sablasno tamna.

Kako su u svom priopćenju za javnost obavijestili iz Grada Mostara izvođač je pristupio uklanjanju drvoreda i ulične rasvjete jer se istočni rub prometnice uvlači u postojeći trotoar te da bi ''osigurao dovoljnu širinu postojeće prometnice te kako ne bi došlo do obustave prometa prilikom izgradnje razdjelnog pojasa, što je sljedeća faza radova''.

Foto: Bljesak.info / Ne preporuča šetnja ovim dijelom u noćnim satima

Kako su naveli, u razdjelnom pojasu se gradi nova javna rasvjeta i cilj je da ulica što kraće bude bez rasvjete, a s obzirom da je ona i magistralna prometnica, da ne dolazi do obustave prometa.

Istaknuli su kako glavni projekt sadrži hortikulturno uređenje kojim je, između ostalog, predviđena sadnja novih stabala.

Iz Gradske uprave Mostara podsjetili su da su mostarske ulice Bulevar, Ante Starčevića, kralja Tomislava kao i dio Ulice maršala Tita proglašeni magistralnim prometnicama te da je Vlada FBiH osigurala određena sredstva za njihovu rekonstrukciju kako bi ove prometnice mogle prihvatiti kako gradski tako i tranzitni promet kroz Grad Mostar.

''Realizacijom svih planiranih projekta Grad Mostar će znatno poboljšati svoju prometnu infrastrukturu, a prilikom planiranja i realizacije ovakvih projekata vodi se računa i o hortikulturi kako kroz projekte sadnje, tako i kroz projekte navodnjavanja novih nasada'', stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close