Sjeverni dio Mostara

Park u Vrapčićima, pravi ukras uz magistralnu cestu

Projekti Grada financirani od imovine, gradskog područja Sjever, ukupno su teški 1.094.084 maraka
Gospodarstvo / Ulaganja | 30. 06. 2020. u 18:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na stotine četvornih metara niknula je uređena zelena površina u mostarskom naselju Vrapčići.

Površina je uređena biljem, a duž nje prostiru se pješačke staze. Nalazi se uz džamiju i Osnovnu školu Vrapčići, tik do magistralne ceste. Svojim izgledom, uspješno prkosi neuglednoj tržnici s druge strane ceste.

Foto: Bljesak.info / Park u Vrapčićima

Grad Mostar prošle godine je donio odluku za izvođenje radova na proširenju igrališta uz O.Š. Vrapčići, prema projektu koji je izradilo poduzeće 'Delta-Z Infinitinet' d.o.o. Mostar. Radove je za 100 tisuća maraka obavljalo poduzeće HP Investing.

Tijekom ove godine, ako je vjerovati proračunu, na području Vrapčića panira se graditi društveni dom, potporni zid i ograda oko Miričinog harema, ograda oko igrališta NK Lokomotiva, asfaltiranje lokalnih puteva i rekonstrukcija javne rasvjete.

Foto: Bljesak.info / Park u Vrapčićima

Novac bi se izdvojio i za projektnu dokumentaciju nadogradnje kata i renoviranje O.Š. Vrapčići, izgradnju vrtiću, kao i rješavanje problema oborinske vode na lokalnih putevima.

Projekti Grada financirani od imovine, gradskog područja Sjever, ukupno su teški 1.094.084 maraka, od čega je tek 195.050 KM osigurano ovogodišnjim proračunom, a ostali iznos je prebačen iz prethodnih godina.

Foto: Bljesak.info / Park u Vrapčićima
Kopirati
Drag cursor here to close