Potpisan ugovor o koncesiji

Pali potpisi za vjetroelektranu u Nevesinju

Koncesija je dana na razdoblje od 50 godina, a realizirat će se u razdoblju tri godine, navodi se u priopćenju iz Ministarstva energetike i rudarstva RS-a.
Gospodarstvo / Ulaganja | 15. 04. 2019. u 16:57 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske (RS) Petar Đokić i direktor gospodarskog društva ''VE Grebak'' d.o.o. Nevesinje potpisali su danas ugovor o koncesiji za izgradnju i korištenje vjetroelektrane ''Grebak'', u nevesinjskoj općini. 

Tom gospodarskom društvu Vlada RS-a je u siječnju ove godine dodijelila koncesiju za izgradnju i korištenje vjetroelektrane ''Grebak'' u Nevesinju. 

Koncesija  je dana na razdoblje od 50 godina, a realizirat će se u razdoblju tri godine, navodi se u priopćenju iz Ministarstva energetike i rudarstva RS-a. 

Ugovorom o koncesiji definirana je instalirana snaga vjetroelektrane ''Grebak'' od 49,5MW, s planiranom godišnjom proizvodnjom od 130GWh, a električna energija će se prodavati na tržištu bez mogućnosti ostvarivanja prava na poticanje proizvedene električne energije. 

Koncesionar će, u skladu s Ugovorom, nakon izgradnje vjetroelektrane, u proračun RS, plaćati koncesijsku naknadu u iznosu od 0,0055KM/KWh, od čega će 95 posto sredstava biti usmjereno u proračun općine Nevesinje. 

Kopirati
Drag cursor here to close