Vlada HNŽ

Datum i cijena 'selidbe' u Eru još uvijek nepoznati

Kako je za Bljesak.info potvrdio glasnogovornik Vlade HNŽ-a Pero Pavlović, natječaj za idejno rješenje projekta preseljenja je okončan, nakon čega će se pristupiti u izradu glavnog projekta.
Gospodarstvo / Ulaganja | 18. 02. 2020. u 14:39 Ma. M.| Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Konačni datumi preseljenja ministarstava i tijela Hercegovačko-neretvanske županije u objekt bivšeg hotela Ero, kao ni cijena koju će Vlada HNŽ izdvojiti za ovu 'selidbu', kako doznaje Bljesak.info, još uvijek nisu poznati.

Naime, kako je potvrdio glasnogovornik Vlade HNŽ-a Pero Pavlović, natječaj za idejno rješenje projekta preseljenja je okončan, nakon čega će se pristupiti u izradu glavnog projekta.

''Mi ćemo tek iz glavnog projekta moći okvirno govoriti koliko nas posla čeka da bismo hotel Ero prilagodili onome što je njegova nakana nakon što smo ga kao Vlada kupili'', rekao je Pavlović.

'O rokovima nezahvalno govoriti'

Dodaje da sami datumi ovise o obujmu poslova što određuje glavni projekt.

''O rokovima je vrlo nezahvalno govoriti, ali mi očekujemo da bi ova ali i sljedeća trebale biti godine u kojima će se završiti ove proceduralne radnje oko izbora izvođača, uvesti izvođača u rad i krenuti pripremati objekata za namjenu za kojeg smo ga kupili, u 2021. godini'', kazao je glasnogovornik.

Foto: Bljesak.info / Hotel Ero

Budući da nije definiran opseg radova, za sada nije moguće utvrditi i cijenu istih. Dosada je za Eru izdvojeno oko 11 milijuna maraka, koliko je koštala kupovinu hotela.

''Ponovno se trebamo vezati za projekt prilagodbe, tek će nam projekt reći što sve trebamo raditi i koliko će nas taj posao prilagodbe koštati da bismo mogli govoriti o dodatnim izdvajanjima za prilagodbu hotela Ero'', pojašnjava Pavlović.

Istaknuo je da su kada su ulazili u sami proces kupovine zgrade hotela imali više ciljeva koje žele ostvariti.

Što veći broj institucija na jednom mjestu

''Jedan od ciljeva je smjestiti na jedno mjesto što veći broj institucija županije koje trebaju građani, kako bismo njima olakšali završetak njihovih poslova koje imaju u tijelima uprave Županije. Drugi cilj koji želimo ostvariti je pojeftiniti županijskih tijela uprave, jer mi svjedočimo da imamo na više mjesta smještena županijska tijela, najveći dio ili značajan dio njih'', rekao je za Bljesak.info.

Dodaje da će, ''sukladno prostoru kojeg imamo, smjestiti ona tijela koja prioritetno u ovom trenutku plaćaju najam svoga smještaja po visokim cijenama, što nas je na jedan način opredijelilo da uđemo u kupnju zgrade''.

Foto: Bljesak.info / Hotel Ero

Prioritet će imati, ističe Pavlović, one institucije koje imaju smještaj u nekim zgradama ili objektima za koje se sada plaća iznimno visok najam. Inače, u zgradi bivšeg hotela Ere trenutno borave federalna ministarstva koja su i ranije imali ugovore o najmu prostora, te najamninu sada plaćaju u županijsku blagajnu.

''Kada krene izvedba glavnih gradova projekta, vidjeti će se kakva je sudbina onih koji danas tamo koriste određene prostore za obavljanje svojih djelatnosti'', dodao je Pavlović.

Podsjećamo, županijska Vlada je zgradu hotela Ero kupila od Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidskog osiguranja, a službeni potpisi o kupovini razmjenjeni su u listopadu 2018. godine. 

Foto: Bljesak.info / Hotel Ero
Kopirati
Drag cursor here to close