Nova oprema, više liječnika

Otvorena renovirana ambulanta na Buni

Radovima je energetski sanirana stara zgrada ambulante koja je predviđena za skrb o 3000 pacijenata.
Gospodarstvo / Ulaganja | 17. 09. 2019. u 12:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ambulanta mostarskog Doma zdravlja na Buni renovirana je pa će usluge pacijentima i uvjeti rada biti na višoj razini, rečeno je u utorak nakon svečanosti otvaranja renoviranih prostorija.

Kako je rekao ravnatelj Doma zdravlja Mostar dr. Mario Kordić, radovima je energetski sanirana stara zgrada ambulante koja je predviđena za skrb o 3000 pacijenata.

Foto: Bljesak.info / Otvorena renovirana ambulanta na Buni 



''Kupljena je i nova oprema i mladi liječnici su prepoznali naš angažman pa smo raspisali tri specijalizacije primarne zdravstvene zaštite i obiteljske medicine'', rekao je dr. Kordić.

Naveo je kako je napravljena strategija i plan razvija i povećanja kvalitete zdravstvene zaštite.

Foto: Bljesak.info / Otvorena renovirana ambulanta na Buni 



''Kvaliteta zdravstva se mjeri kroz kvalitetu primarne zdravstvene zaštite a ne, kako mnogi misle, kroz broj operacija u bolnici. U tom kontekstu smo u zadnje tri godine mnogo radili. Shodno tome Dom zdravlja je detektirao ambulante koje su bile u izuzetnom lošem stanju'', rekao je ravnatelj i dodao kako je projekt obnove ambulante koštao 70.000 KM od čega je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica dalo 50.000 KM, a  županijski Zavod za zaštitu okoliša 20 tisuća KM.

Foto: Bljesak.info / Otvorena renovirana ambulanta na Buni 
Kopirati
Drag cursor here to close