Koridor Vc

Otvorena ponuda za izgradnju poddionice autoceste Počitelj-Buna

Poddionica Počitelj – Buna duga 7,2 km i locirana je na geološki i morfološki izuzetno povoljnom relativno ravnom terenu.
Gospodarstvo / Ulaganja | 31. 01. 2018. u 16:21 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javno poduzeće Autoceste FBiH d.o.o. Mostar otvorilo je u ponedjeljak ponude za izgradnju autoceste na Koridoru Vc, poddionice Donja Gračanica – Zenica sjever – tunel Zenica i Počitelj – Buna koje su pristigle elektronskim sustavom nabavki Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Tenderska komisija JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar će detaljno pregledati sve pristigle ponude gdje će kriteriji evaluacije biti cijena i tehnička kompatibilnost ponude, nakon čega se očekuje odabir najpovoljnijeg ponuđača, priopćeno je iz JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar.

Ponude za izgradnju poddionice Donja Gračanica – Zenica sjever – tunel Zenica predale su kompanije: Joint Venture: AZVIRT Limited Liability Company i Hering d.d. Široki Brijeg (Azerbejdžan i BiH), STRABAG AG (Austrija), Euro-Asfalt d.o.o. (BiH) i Cengiz naat Sanayi ve Ticaret A. (Turska).

Ponude za izgradnju poddionice Počitelj – Buna predale su kompanije: HERING d.d. Široki Brijeg (BiH), Cengiz naat Sanayi ve Ticaret A. (Turska), STRABAG AG (Austrija), Euro-Asfalt d.o.o. (BiH) i GD Granit AD Skopje (Makedonija).

Poddionica Donja Gračanica – Zenica sjever – tunel Zenica duga 3,9 km je treći lot zeničke obilaznice. Osim otvorenog dijela, trase gradit će se vijadukt, preko naselja Donja Gračanica, dužine cca 400 m, tunel Hum dužine cca 400 m, dva kraća vijadukta na području naselja Hece i tunel Vraca dužine cca 300 m.

U sklopu ove poddionice gradit će se i petlja Zenica sjever sa naplatnim mjestom, kao i prometnice tzv. „sjevernog spoja“ koje trebaju da povežu autocestu Koridora Vc s gradom Zenica i magistralnom cestom M-17.

Poddionica Počitelj – Buna duga 7,2 km i locirana je na geološki i morfološki izuzetno povoljnom relativno ravnom terenu.

Izgradnja obje poddionice financirat će se iz sredstava osiguranih u okviru ugovora o zajmu sklopljenog s Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close