Kotezi

Otvara se rudnik u Bugojnu?

Bugojanski načelnik Hasan Ajkunić smatra da će otvaranje rudnika biti od krucijalnog značaja za gospodarske tijekove u tome gradu
Gospodarstvo / Ulaganja | 04. 09. 2018. u 12:35 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da bi uskoro moglo doći do osnivanja rudnika ugljena na teritoriji općine Bugojno, potvrdio je prilikom svoje posljednje posjete toj općini federalni ministar energetike, rudarstva i industrije Nermin Džindić.

''Što se tiče formiranja novog gospodarskog društva 'Rudnik Bugojno', odluka o tome postoji iz 2016. i mi ćemo je uskoro ponovo aktivirati, kako bi se ovo značajno pitanje pokrenulo'', potvrdio je Džindić.

Bugojanski načelnik Hasan Ajkunić smatra da će otvaranje rudnika biti od krucijalnog značaja za gospodarske tijekove u tome gradu, te da se radi o jednom od najznačajnijih projekata u poslijeratnom razdoblju.

''Geološka istraživanja su završena, očekuje se da i elaborat bude skoro doveden do kraja, tako da nam preostaje da na zajedničkom sastanku premijera Federacije BiH Fadila Novalića, direktora Elektroprivrede BiH Bajazita Jašarevića i ministra Džindića zaokružimo cijelu tu stvar i potvrdimo da će se krenuti u formiranje Rudnika Bugojno na lokaciji površinskog kopa Kotezi'', naglasio je Ajkunić.

Kopirati
Drag cursor here to close