Idući tjedan urbanistička suglasnost

Otkočiti zastoj u izgradnji tunela Hranjen

Na sastanku se razgovaralo i o promjeni kategorizacije cestovnog pravca od sela Kamenica prema Goraždu na nivo magistralne ceste.
Gospodarstvo / Ulaganja | 07. 06. 2019. u 14:56 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru posjete Bosansko-podrinjskom kantonu premijer Federacije BiH Fadil Novalić održao je sastanak s premijerkom BPK Aidom Obućom na kojem je najavio da će sljedeći tjedan biti izdana urbanistička suglasnost za tunel Hranjen. 

''Za izgradnju tunela smo osigurali 63 milijuna KM, a danas smo dogovorili kako osigurati otprilike istu količinu novca da se ne zaustave radovi i da u naredne tri godine dobijemo cestovnu komunikaciju Goražde – Sarajevo'', rekao je Novalić. 

Na sastanku se razgovaralo i o promjeni kategorizacije cestovnog pravca od sela Kamenica prema Goraždu na nivo magistralne ceste.    

''Također, dotaknuli smo se i drugih važnih tema za Bosansko-podrinjski kanton, kao što je investiranje u hidrocentralu Ustikolina, podršci tvornicama koje su namjenski orijentirane, a bilo je riječi i o sustavnoj podršci sportu'', dodao je Novalić. 

Premijerka se zahvalila Novaliću jer je za manje od mjesec dana od imenovanja Vlade BPK došao u posjetu ovom kantonu. 

''Tijekom razgovora dotaknuli smo se gorućih pitanja a najvažnija je tema cestovna komunikacija Goražde - Sarajevo. Bez podrške Vlade FBiH ne bi mogli krenuti u izgradnju tunela Hranjen'', kazala je Obuća.   

Ohrabrena je činjenicom da premijer Novalić poznaje financijsku situaciju, kao i sve probleme u BPK. ''U ovom mandatnom periodu cilj nam je sanirati deficit u proračunu i postaviti BPK na održivim osnovama'', dodala je Obuća.   

Sastanku su prisustvovali i generalni direktor Elektroprivrede BiH Bajazit Jašarević, predsjedavajuća Skupštine BPK Edita Velić te ministri u Vladi BPK. 

Tijekom posjete Novalić će danas sa predsjednikom Stranke demokratske akcije Bakirom Izetbegovićem govoriti i na tribini "Razgovor sa građanima“. 

Kopirati
Drag cursor here to close