HBŽ

Oprema vrijedna 200 tisuća KM za dva laboratorija Zavoda za hranu i veterinarstvo

Oprema u vrijednosti od cca 200.000 maraka u potpunosti zadovoljava potrebe Laboratorija za mikrobiologiju hrane, vode i hrane za životinje, te je u fazi instaliranja.
Gospodarstvo / Ulaganja | 02. 08. 2018. u 12:43 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošlog je tjedna u prostorije Zavoda za hranu i veterinarstvo Hercegbosanske županije dopremljena oprema za mikrobiološki laboratorij koju je donirala Češka razvojna agencija sukladno Memorandumu o razumijevanju potpisanom 27. travnja ove godine između Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Zavoda za hranu i veterinarstvo Hercegbosanske županije i Češke razvojne agencije, priopćeno je u četvrtak iz Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.  

Shodno potpisanom Memorandumu jedina obveza županijskog Zavoda za hranu i veterinarstvo je plaćanje poreza na dodanu vrijednost za doniranu opremu. Oprema u vrijednosti od cca 200.000 maraka u potpunosti zadovoljava potrebe Laboratorija za mikrobiologiju hrane, vode i hrane za životinje, te je u fazi instaliranja. 

Tijekom mjeseca lipnja tekuće godine u Laboratorij za mikrobiologiju i kakvoću sirovoga mlijeka Zavoda za hranu i veterinarstvo instalirana je kompletna oprema za analizu sirovog mlijeka u vrijednosti od cca 1.080.000 maraka za čiju nabavu su planirana i osigurana sredstava u Proračunu Hercegbosanske županije za 2018. godinu. 

Ovih su dana završene i procedure upošljavanja stručnog kadra neophodnog za rad u navedenim laboratorijima. 

Prema izjavi ravnateljice Zavoda za hranu i veterinarstvo Hercegbosanske županije Orjane Semren u narednom razdoblju slijedi edukacija stručnog kadra i osiguravanje dokumentacije potrebne za pripremanje Laboratorija za mikrobiologiju hrane, vode i hrane za životinje i Laboratorija za mikrobiologiju i kakvoću sirovoga mlijeka za dobivanje potrebnih ovlaštenja i akreditacija prema Europskom standardu ISO 17025 kako bi laboratoriji bili konkurentni i ispunjavali sve zahtjeve međunarodnog tržišta.

Kopirati
Drag cursor here to close