Obećanja

Opet aerodrom u Trebinju

Dodik je, nakon sastanka s rukovodstvom Trebinja, rekao da se ovaj grad može prepoznati kao perspektivna zajednica...
Gospodarstvo / Ulaganja | 20. 08. 2020. u 07:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u srijedu u Trebinju kako bi iduće godine trebala početi izgradnja bolnice u kapacitetu potrebnom za ovaj grad i regiju, za što će Vlada Republike Srpske odobriti 30 milijuna KM, piše Srna.

Dodik je, nakon sastanka s rukovodstvom Trebinja, rekao da se ovaj grad može prepoznati kao perspektivna zajednica koja je u posljednje četiri godine bitno promijenila svoj izgled.

"Trebinje je riješilo mnoge probleme komunalnog karaktera i samo, ali i zajedno a Vladom Republike Srpske i svim institucijama Srpske, kao i uz određenu pomoć Vlade Srbije u važnim projektima", rekao je Dodik.

Najavio je kako će se u Trebinju graditi aerodrom, na jednoj od lokacija koju izaberu stručnjaci.

"To je preuzela Vlada Srbije koja je već ušla u donošenje odluka vezano za izgradnju tog objekta i to će bitno promijeniti komunikacijski karakter ovog područja i ovog grada", rekao je Dodik novinarima.

Naveo je da će aerodrom, koji će se graditi, dati novu razvojnu šansu ovom gradu i cijeloj Hercegovini. Dodao je kako će Vlada Srpske osigurati sredstva za izgradnju istočne obilaznice u Trebinju, izgradnju puta prema Tjentištu, odnosno Foči za šta je rezervirano početnih 15 milijuna KM.

''Nikakav avanturizam tipa nekog mandata od prošlih godina mislim da ne treba gradu Trebinju i zato mislim da je najbolje nastaviti ono što dobro funkcionira", rekao je Dodik te dodao kako je ''Trebinje najljepši srpski grad, te da u njemu mogu da žive ljudi bilo koje vjere i da s tim ne postoji nikakav problem''.

 

Kopirati
Drag cursor here to close