IPA III

Ljubuški: Pričalo se o programiranju sredstava iz Instrumenta pretpristupne pomoći

Cilj sastanka bio je upoznati predstavnike tijela uprave Županije Zapadnohercegovačke sa aktualnim informacijama iz procesa programiranja.
Gospodarstvo / Ulaganja | 12. 01. 2021. u 20:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Ljubuškom je održan koordinacijski sastanak na temu programiranja sredstava iz treće generacije Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA III) s fokusom na 2021. i 2022. godinu.

Sastanak je organizirao Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije, a sudionici sastanka su bili predstavnici relevantnih tijela uprave iz Županije Zapadnohercegovačke koji izravno ili neizravno sudjeluju u procesu programiranja IPA-e III.

Cilj sastanka bio je upoznati predstavnike tijela uprave Županije Zapadnohercegovačke sa aktualnim informacijama iz procesa programiranja, kao i planiranim aktivnostima i rokovima u okviru postojećeg konzultacijskog foruma na cjelodržavnoj razini, a u kojoj sudjeluju i predstavnici tijela uprave iz županije.

Na sastanku, koji su vodili ravnatelj Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije, Ivan Jurilj i pomoćnica ravnatelja, Vesna Hrsto, je naglašeno da će se programiranje IPA-e III za dvogodišnju alokaciju odvijati u zahtjevnim vremenskim rokovima (siječanj-veljača 2021. godine), zbog čega je potrebno na što bolji način se pripremiti za kvalitetno sudjelovanje u procesu programiranja, kako bi sve relevantne potrebe Županije Zapadnohercegovačke mogle biti prepoznate i zastupljene u danim sektorima.

Budući da su u ovoj fazi programiranja sredstava, 2021. i 2022. godina, zastupljeni sektori koji su u isključivoj ili indirektnoj nadležnosti županijske razine vlasti, u ovoj fazi je važno nametnuti svoje ideje odnosno projekte koji su spremni za realizaciju, jer je zrelost predloženih akcija odnosno projekata jedan od ključnih kriterija odabira u ovoj fazi programiranja.

U završnom dijelu sastanka zaključeno je da je nužno intenzivirati komunikaciju između svih relevantnih tijela uprave u Županiji Zapadnohercegovačkoj u ovim procesima, kao i s Uredom Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije, kako bi se svi relevantni projektni prijedlozi mogli kanalizirati prema IPA-i, a i prema drugim fondovima po potrebi, a i kako bi se postojeće inicijative mogle identificirati i pravodobno pripremiti za sljedeće faze programiranja, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close