Utvrđen prijedlog

Određene zajedničke točke na autocesti Sarajevo - Beograd

Sporazumom se definira koordiniranje aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje autoceste/brze ceste
Gospodarstvo / Ulaganja | 12. 11. 2019. u 17:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije o suradnji na realizaciji Projekta autocesta/brza cesta Sarajevo – Beograd Sarajevo, sa Izvještajem o obavljenim pregovorima.

Kako je priopćeno u utorak nakon održane sjednice VM, tim sporazumom se definira koordiniranje aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje autoceste/brze ceste, kao i plan aktivnosti u vezi sa izgradnjom međudržavnog mosta preko rijeke Save, na lokaciji Sremska Rača – Rača, zajedničke točke autoceste/brze ceste na granici Bosne i Hercegovine i Republike Srbije.

Dvije države, u skladu sa ovim sporazumom, suglasne su da dogovaraju plan aktivnosti u vezi sa izgradnjom novog zajedničkog graničnog prijelaza na lokaciji Sremska Rača – Rača i izgradnjom/rekonstrukcijom graničnog prijelaza na lokaciji Kotroman – Vardište.

Prijedlog sporazuma bit će dostavljen Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika predložen je ministar komunikacija i prometa, priopćeno je iz Vijeća ministara.

Kopirati
Drag cursor here to close