Doznajemo

Odgovorni iz Mostara idu na saslušanja zbog okoliša

Doznajemo i kako su završena vještačenja mulja neovisnog laboratorija te da sve vodi u smjeru kako se radi o ozbiljnim prekršajima…
Gospodarstvo / Ulaganja | 26. 06. 2020. u 12:39 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednjih dana intenzivirana je istraga protiv više osoba zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo iz oblasti onečišćenja okoliša u Mostaru, doznaje portal Bljesak.info.

Kako doznajemo, krenula su ispitivanja, a bit će saslušano 30 do 40 ljudi koji mogu svjedočiti o navodnom kriminalu u komunalnim djelatnostima vezanima za kolektore, navodnom postojanju piralena u mulju koji se odlagao na deponiju i drugim radnjama vezanim za slučaj koji još od prošle godine tinja u Mostaru.

Doznajemo i kako su završena vještačenja mulja neovisnog laboratorija te da sve vodi u smjeru kako se radi o ozbiljnim prekršajima zaštite na radu.

Riječ je o složenom predmetu koji obuhvaća istragu protiv više osoba zbog počinjenja više kaznenih djela, a nakon dodatnih vještačenja, počinje se s ispitivanjem svjedoka i osumnjičenika.

Podsjećamo, skoro prije godinu dana, u srpnju 2019. godine, podnesene su kaznene prijave protiv dužnosnika Grada Mostara zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo iz oblasti onečišćenja okoliša.

Odgovorni su rekli kako je riječ o političkim igrama, a sve je rezultiralo blokadom regionalne deponije i slučajem koji je završio na Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close