Tvrde inicijatori akcije

''Od Trimuše nećemo odustati'', ali je potrebna pomoć svih građana

Inicijatori su zahvalni svima koji su na neki način podržali oživljavanje pluća grada koja su umirala.
Gospodarstvo / Ulaganja | 01. 09. 2019. u 08:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Facebook / Akcija čišćenja Trimuše

Inicijatori ekološke akcije Trim staze, udruga Mostar Half Marathon, koja se u subotu održala u Mostaru poručuju kako od Trimuše neće odustati.

Članovi udruge te građani Mostara pridružili su se tako starcu Džemalu Kasumoviću koji je samostalno čistio lokalitet Trimuše, zaboravljenih ''pluća grada''.

Kako navode mostarski sportaši, u akciji čišćenja Trim staze napravljen je veliki posao, prvenstveno, tvrde, u senzibiliziranju javnosti za ovaj dragulj grada Mostara.

Inicijatori su zahvalni svima koji su na neki način podržali oživljavanje pluća grada koja su umirala.

''Hvala svim sugrađanima, udrugama i gradskim službama koji su bili danas s nama. Samo zajedničkim snagama možemo napraviti dugoročne pomake na bolje. Veliki nas posao još čeka da Trim staza bude sigurno i ugodno okupljalište za sportaše, rekreativce, djecu, i starije osobe, od toga nećemo odustati'', naveli su.

Iz udruge skreću pozornost da je za očuvanje Trimuše potrebna pomoć svih građana.

''Za početak vas molimo da svi učinimo ono što možemo, a to je da područje Trim staze ostane čisto od naših otpadaka, te da je koristimo isključivo za sportsko rekreativna druženja'', priopćili su.

Sportaši pozivaju svoje kolege i ostale građane da počnu koristiti mogućnost boravka u prirodi.

''Apeliramo na učitelje i profesore da djecu odvedu na ovu lokaciju, da izađu iz razreda i naprave predavanja u prirodi. Pozivamo sportske klubove i škole da vrate treninge na otvoreno. Fitnes centre da osmisle treninge u prirodi. Trkače i šetače da vrući asfalt zamijene ugodnom šumskom stazom, roditelje s djecom na obiteljska druženja u prirodi...'', navode.

Organizatori ekološke akcija najavljuju još veću akciju čišćenja.

''Zahvalni Džemi na poticaju i primjeru zajedno nastavljamo raditi, te uskoro najavljujemo još veću i sveobuhvatniju akciju, računamo na vašu pomoć. Mostar zaslužuje još jedan park, možda je to baš Trimuša'' , priopćeno je.

Inače, područje Trimuše godinama je bivalo zapušteno te u nefunkcionalnom stanju. Iz gradskih službi godinama tvrde kako to područje redovito održavaju, no situacija na terenu kazivala je upravo suprotno.

Kopirati
Drag cursor here to close