Kuća za Vladu

Očišćena zgrada ''Staklene banke''

Iz unutrašnjosti zgrade je očišćeno smeće, a vrši se i ispumpavanje ostajale vode.
Gospodarstvo / Ulaganja | 09. 04. 2018. u 12:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zgrada Staklene banke u Mostaru je očišćena. Iz unutrašnjosti je očišćeno smeće, a vrši se i ispumpavanje vode iz podrumskih prostorija.

Podsjećamo, čišćenje zgrade je počelo prije desetak dana a u ovoj zgradi će biti smještene sve institucije Vlade FBiH.

Vlada Federacije kupila je zgradu za smještaj svojih ministarstava i institucija od Gospodarske banka d.d. Mostar u likvidaciji, a sam objekt bio je ranije na prodaji pet puta.

Iako bi Vlada FBiH stavljanjem ovog objekta u funkciju uštedjela 750.000 KM godišnje revizori kažu kako će se do useljenja za prilagodbu zgrade potrošiti još skoro 10 milijuna KM: ''Procijenjeno je da će stavljanje u funkciju ovog objekta za smještaj proračunskih korisnika FBiH, zahtijevati dodatna ulaganja u iznosu cca 9,5 milijuna KM”, piše u izvještaju revizije učinka Ureda za reviziju institucija u FBiH.

Federalna Vlada je usvajajući proračun za 2018. godinu planirala trajno rješavanje smještaja federalnih institucija, te je za ove namjene predviđeno ukupno 19 milijuna KM.

"Dio ovog iznosa odnosi se na kupovinu zgrade u Sarajevu, a dio za puštanje u funkciju zgrade Staklene banke u Mostaru, koju je Vlada Federacije BiH kupila u 2017. godini'', navela je Vlada.

Inače, Staklena banka u Mostaru izgrađena je prije 30 godina i nikad nije potpuno dovršena, a u analizi Građevinskog fakulteta navedeno je kako je zgrada u lošem stanju te da su ''svi stupovi u konstrukciji armirani poprečnom armaturom koja ni u kojem slučaju, ne zadovoljava''. 

Kopirati
Drag cursor here to close