Planiran video nadzor

Očerupan park: Novac za zaštitare je uzalud bačen

Gradska uprava će za osiguranje mostarskog Zrinjevca ugraditi video nadzor.
Gospodarstvo / Ulaganja | 06. 09. 2018. u 11:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ugovor sa zaštitarskom tvrtkom je raskinut iz razloga što je za usluge fizičke zaštite Grad Mostar izdvajao iznos od cca. 69.000 KM na godišnjoj razini, te što angažiranje zaštitara nije polučilo očekivani rezultat'', rekla je glavna savjetnica gradonačelnika Radmila Komadina za portal Bljesak.info.

Naime, kako tvrdi, unatoč zaštitaru, za to vrijeme se dogodio se niz devastacija vezano za polomljene igračke, uništavanje zelenila – polomljeno sedam japanskih trešnji, potporni kolci, uništeno cvijeće, ukradeni sustavi za navodnjavanje i slično.

Foto: Bljesak.info / Park Zrinjevac u izgradnji 2007. godine

Istaknula je kako se o održavanju zelenih površina brine Javno komunalno poduzeće Parkovi, koji su u neposrednom kontaktu sa uposlenikom Službe za komunalne poslove.

Foto: Bljesak.info / Djelatnici Parkova u Zrinjevcu davne 2005. godine

Sada se o parku brinu dva djelatnika Parkova, a troje zaposlenika je otišlo u mirovinu.

Gradska uprava će za osiguranje mostarskog Zrinjevca ugraditi video nadzor.

''Grad Mostar neće zaključivati novi ugovor sa zaštitarskom tvrtkom, već će planirati sredstva za uvođenje video nadzora, te planira pristupiti sanaciji parka, odnosno uklanjanje starih polomljenih stabala, sadnja novih sadnica, uređenje staza, skidanje korova, postavljanje novih igračaka i ostale prateće aktivnosti'', rekla je za Bljesak.info savjetnica Komadina.

Foto: Bljesak.info / Izgradnja parka Zrinjevac 2007. godine

Ona dodaje da ''angažiranje fizičke zaštite neće doprinijeti očuvanju iste bez izgrađenog odnosa građana da sami moramo čuvati i štititi zdravu životnu sredinu'', ali ističe da ''svi mi moramo poraditi na podizanju svijesti o očuvanju zelenih površina u Gradu Mostaru, te izgraditi pozitivan odnos prema sredini u kojoj živimo i u kojoj borave naša djeca''.

Foto: Bljesak.info / Ploča na ulazu u park Zrinjevac (kad je tek postavljena)

Podsjećamo kako su nam brojni čitatelji javljali da u Zrinjevcu nema fizičke zaštite zbog čega su izrazili bojazan za svoje najmlađe.

Kopirati
Drag cursor here to close