Suradnja

Policajci na obuci u Mostaru uče od njemačkih stručnjaka

Na obuci sudjeluje 20 policijskih službenika iz postrojbi za podršku i kontrolu GPBiH, a predavači su njemački stručnjaci iz navedenih područja.
Gospodarstvo / Ulaganja | 06. 03. 2019. u 14:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obuka za službenike postrojbi za podršku i kontrolu GPBiH održava se u sklopu bilateralne suradnje Granične policije Bosne i Hercegovine i Savezne policije Njemačke. Obuka koja je počela 4. ožujka održava se u prostorijama Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u Mostaru, a završava 8. ožujka.

Cilj obuke je, kroz teorijsku i praktičnu nastavu, unapređenje znanja, vještina i sposobnosti policijskih službenika raspoređenih u postrojbama za podršku i kontrolu GPBiH, prije svega u području zaustavljanja i kontrole vozila i osoba, samoobrane, tehnika lišenja slobode, upada u objekte i pretraživanje istih, dok je sama obuka usmjerena ka razvoju individualnih sposobnosti, unapređenju postupanja i rada u timovima, navode u priopćenju Granične policije BiH. 

Na obuci sudjeluje 20 policijskih službenika iz postrojbi za podršku i kontrolu GPBiH, a predavači su njemački stručnjaci iz navedenih područja. 

Vlada Savezne Republike Njemačke, u dosadašnjem razdoblju GPBiH, donirala je opremu u vrijednosti oko devet milijuna KM i organizirala veliki broj obuka za službenike bh. policijske agencije.

Obilježavanju početka spomenute obuke nazočili su pomoćnik direktora za organizaciju i operacije GPBiH Slobodan Krstić, časnik za vezu Savezne policije Njemačke za BiH Oliver Hass i, po ovlaštenju, načelnik Ureda za obuku i usavršavanje GPBiH Veljko Lazić, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close