Sa 11,5 milijuna KM

Oborena cijena ''Laste'': U drugom krugu prodaje se za 9,2 milijuna KM

U drugom javnom pozivu istaknuta je cijena od 9.181.040 KM. Prijave za javni poziv mogu se slati do 21. prosinca, a prodaja bi se trebala obaviti 22. prosinca, točno u podne, u prostorijama stečajnog dužnika.
Gospodarstvo / Ulaganja | 20. 12. 2018. u 12:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cijena čapljinske ''Laste'' u drugom krugu javnog nadmetanja iznosi 9.181.049 KM, odnosno niža je za 2.295.251 milijuna u odnosnu na prvi krug, u kojemu je cijenjena na 11.476.300 KM, doznaje Bljesak.info iz izvora bliskog stečajnoj Upravi.

Podsjetimo, tvornica keksa i vafla ''Lasta'' Čapljina je pod stečajnom upravom pokrenula u listopadu proizvodnju i već izbacila određenu vrstu proizvoda na police trgovina.

Nakon toga Behrija Huseinbegović, stečajna upraviteljica poduzeća raspisala je prvi javni poziv metodom usmenog javnog nadmetanja, koji je održan 29. studenog, a na kojemu, unatoč velikom zanimanju, Lasta nije prodana.

U prvom javnom pozivu određena je cijena od 11.476.300 maraka uz klauzulu da se imovina ne može rasprodati ispod tog iznosa. Na licitaciji su bile nekretnine – objekti i zemljište, što uključuje i poslovni kompleks – proizvodni pogon, upravnu zgradu, portirnicu i trgovinu. Pored toga u ponudi je bila i oprema poduzeća.

Odbor povjeritelja snizio je potom prodajnu cijenu. U drugom javnom pozivu istaknuta je cijena od 9.181.040 KM. Prijave za javni poziv mogu se slati do 21. prosinca, a prodaja bi se trebala obaviti 22. prosinca, točno u podne, u prostorijama stečajnog dužnika.

Kako stoji u pozivu, na prodaju su i dalje nekretnine – objekti i zemljište, što uključuje poslovni kompleks – proizvodne pogone, upravnu zgradu, portirnicu i trgovinu. Osim toga, prodaje se i oprema poduzeća. 

U međuvremenu dok je trajala potraga za strateškim partnerom, Lasta je nastavila obnovu proizvodnog programa. Uz čajne kolutiće prepoznatljive kvalitete koji su naišli na dobar odjek na tržištu, na policama se može naći kokos keks, te odnedavno i krem štapići. 

Kopirati
Drag cursor here to close