Vrijednost 107.000 KM

Obnovljene kuće za troje povratnika u Bosanskom Brodu

Ključeve stambenih objekata, za čiju izgradnju je ukupno utrošeno 107.000 KM, uručio im je entitetski ministar za izbjeglice i raseljene osobe Davor Čordaš.
Gospodarstvo / Ulaganja | 11. 07. 2018. u 15:35 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Troje hrvatskih i srpskih povratnika u Bosanskom Brodu u srijedu je dobilo ključeve obnovljenih kuća, koje su izgrađene u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja (RSP).

Ključeve stambenih objekata, za čiju izgradnju je ukupno utrošeno 107.000 KM, uručio im je entitetski ministar za izbjeglice i raseljene osobe Davor Čordaš.

Povratnik u naselje Sijekovac Drago Blažević je izrazio zadovoljstvo, jer će sa svojom obitelji živjeti u novoj kući.

U okviru projekta RSP-a, prošle godine je izgrađeno šest stambenih jedinica za hrvatske povratnike u toj lokalnoj zajednici, navodi se u priopćeno iz resornog ministarstva.

''Tijekom ove i u sljedećeoj godini na prostoru ove općine Ministarstvo će kroz projekte RSP i SAF izgraditi više od 70 stambenih jedinica. Vrijednost tih radova iznosi oko 2.800.000 KM'', rekao je Čordaš.

Dodao je da proces povratka još nije završen. Veliki broj stambenih jedinica obnovljen je u prvim godinama nakon rata, a proces se, kaže, mora nastaviti i u sljedećem razdoblju.

O budućim projektima Čordaš je u brodskoj općinskoj upravi razgovarao s načelnikom Ilijom Jovičićem i predsjednikom lokalnog parlamenta Ivom Mijićem.

U okviru RSP-a u ovoj godini je, u oko 30 lokalnih zajednica u tom bh. entitetu, planirana izgradnja 370 individualnih stambenih jedinica, kao i deset stambenih zgrada s 252 stana.

Kopirati
Drag cursor here to close