Poduzeće ''Babić'' d.o.o.

Obnovljena cesta do jablaničkog izletišta Tretište

Ovaj projekt je obuhvatio i postavljenje betonski ivičnjaka, izradu betonskih cjevastih propusta, izradu tamponskog sloja, podrigolske drenaže i bankine.
Gospodarstvo / Ulaganja | 03. 06. 2019. u 17:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Općina Jablanica / Obnova ceste u Jablanici

Preduzeće ''Babić'' d.o.o. Jablanica završilo je radove na uređenju puta, zelenih površina, drvoreda i zaštiti rijeke Draganjke na dionici puta od sela Bijela do izletišta Tretište, priopćeno je iz Općine Jablanica.

Prije asfaltiranja prometnice u dužini od 300 m i širini od 3,5 m sa rigolom, izvršeno je sječenje šiblja i niskog rastinja, strojni iskop zemlje u širokom opkopu na dijelu prometnice, nabijanje prirodnog podtla na dijelovima ispod nasipa, kao i podtla poslije iskopa zasjeka i usjeka do kote posteljice, te izrada nasipa prema poprečnim profilima, navedeno je.

Također ovaj projekt je obuhvatio i postavljenje betonski ivičnjaka, izradu betonskih cjevastih propusta, izradu tamponskog sloja, podrigolske drenaže i bankine.

Ukupna vrijednost radova iznosi 49.679,42 KM, a sredstva su osigurana od strane Vlade Hercegovačko-neretvanske županija (HNŽ), putem Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ, priopćeno je iz Općine Jablanica.

Kopirati
Drag cursor here to close