I to je nešto

Obnova autobusnih stajališta u Mostaru: U godinu dana obavili sastanak

Iz Službe za komunalne poslove krajem prošle godine za Bljesak.info je rečeno kako su J.P. Komunalno uputili dopis kako bi dostavili ponudu i troškovnik za sanaciju stajališta.
Gospodarstvo / Ulaganja | 21. 10. 2019. u 14:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarsko Javno poduzeće Komunalno d.o.o. i Služba za komunalne poslove i okoliš tijekom skoro godine dana, po pitanju obnove konstrukcija i nadstrešnica autobusnih stajališta, obavili su samo sastanak.

Naime, brojna stajališta na užem i širem području grada su uništena i nefunkcionalna, a nadležna služba i nadležno poduzeće koje treba obaviti sanaciju stajališta, nisu ništa učinili.  

Iz Službe za komunalne poslove krajem prošle godine za Bljesak.info je rečeno kako su J.P. Komunalno uputili dopis kako bi dostavili ponudu i troškovnik za sanaciju stajališta.

Budući da stajališta nisu bila obnovljena tijekom ove godine, iz Službe su ponovno uputili ponudu poduzeću. Jedini pomak je održani sastanak, gdje su iz Komunalnog obećali da će dostaviti odgovor na traženu ponudu.

''Ova Služba uputila je dopis poduzeću Komunalno d.o.o. sa kojim Grad Mostar ima sklopljen ugovor o izvršenju radova da nam dostavi ponudu za nabavku novih nadstrešnica na stajalištima, cijenu koštanja metalnih dijelova i krovnih elemenata kako bi mogli da izvršimo prepravke. Dana 9. rujna 2019. godine na sastanku s predstavnikom J.P. Komunalno u prostorijama naša Službe potvrđeno nam je da će ponuda biti dostavljena i da će početi popravka uništenih autobusnih nadstrešnica'', rečeno je za Bljesak.info iz Službe.

Foto: Bljesak.info / Odgovor Službe za komunalne poslove o autobusnim stajalištima

Također, Služba tvrdi kako vrši redovito održavanje ''krpljenjem udarnih rupa na stajalištu, presvlačenjem novim asfaltnim slojem, postavljanjem vertikalne i iscrtavanjem horizontalne signalizacije i popravkom nadstrešnica''.

Ipak, novac za godišnje održavanje i nabavku novih nadstrešnica ove godine se udvostručio. Tijekom prošle godine izdvojili su 10 tisuća KM, dok to za 2019. godinu iznosi 21.067 maraka.  

U više navrata pokušali smo kontaktirati J.P. Komunalno zbog čega svojim nadređenima nisu dostavili ponudu ta kada je očekivati konačnu sanacije, ali putem telefona, faksa i elektroničke pošte nismo uspjeli dobiti odgovor.

Kopirati
Drag cursor here to close