Obnova

Više neće biti opasno ući u Službu za zapošljavanje u Mostaru

Dio objekta je, tvrde iz Službe, predstavljao opasnost na sugrađane.
Gospodarstvo / Ulaganja | 09. 06. 2020. u 11:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radovi na zgradi Službe za zapošljavanje Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) u Mostaru vrijedni su oko 80 tisuća maraka. Naime, uređuje se i pročelje te pristup zgradi jer su klima uređaji opteretili nadstrešnicu i učinili je opasnom za one koji imaju potrebu za uslugama Službe. 

Kako je za Bljesak.info potvrđeno iz Službe, oni su krajem 2019. godine proveli proces javne nabava za nabavu građevinskih radova. Projektom se, navode, uređuje prilaz u zgradu, stepenište, nadstrešnica i uredske prostorije. Služba, prema podacima Portala javnih nabava, nije objavila odluku o ponuđaču za izvođenje radova.

Razlozi na obavljanje radova su, tvrde iz Službe, višestruki.

Foto: Bljesak.info / Radovi na objektu Službe za zapošljavanje HNŽ-a u Mostaru

''U skladu sa zakonskom regulativom i preporukama pristupili smo uređenju prilaza zgradi u svrhu omogućavanja pristupa osobama s poteškoćama kretanju i nezaposlenim osobama - majkama s dječjim kolicima. Prioritet nam je omogućiti jednakost u mogućnosti korištenja usluga i prava koje osigurava Služba za zapošljavanje HNŽ-a'', kazali su iz Službe.

Na objektu – središnjici Službe u Mostaru, je postojalo dizalo za osobe s invaliditetom, no nije poznato hoće li biti ugrađeno na neku drugu lokaciju.

Dio objekta je, tvrde iz Službe, predstavljao opasnost na sugrađane.

''Uvidom u statičku stabilnost nadstrešnice utvrdilo se da je došlo do odvajanja iste od postojećeg objekta, što je ugrožavalo sigurnost korisnika naših usluga i radnika. Građevinskim radovima su obuhvaćeni statički stupovi kako bi se povećala stabilnost i nosivost čitave konstrukcije'', rekli su za Bljesak.info iz županijske Službe.

Kako doznajemo, nadstrešnica je postala nestabilna zbog više klima uređaja koji su naknadno postavljeni na nju.

Posljednjom revizijom Ureda za reviziju institucija FBiH, Služba posjeduje više prostora, za što je angažiran odvjetnik kako bi se konačno riješili imovinsko-pravni odnosi u vezi s vlasništvom.

Foto: Bljesak.info / Radovi na objektu Službe za zapošljavanje HNŽ-a u Mostaru

''Središnja služba i podružnice smještene su u prostorima koji su u njezinom posjedu ili pak vlasništvu. Izvršena je uknjižba poslovnih prostora u Čapljini, Neumu, Ravnom, dok je proces uknjižbe za ostale poslovne prostore (uključujući i zgradu središnje Službe u Mostaru) u tijeku'', potvrđeno je za Bljesak.info iz Službe.

 

Služba za zapošljavanje HNŽ-a je, navode ranije revizori, posjeduje i poslovni prostor u Sarajevu vrijedan četiri milijuna maraka, ali ga do tada nije proknjižila.

Također je utvrđeno kako u Elaboratu Središnjeg popisnog povjerenstva nije detaljno obrazloženo niti ukazano na nedostatak dokumentacije kojom se potvrđuje pravo vlasništva nad građevinama koje su evidentirane u poslovnim knjigama.

Foto: Bljesak.info / Radovi na objektu Službe za zapošljavanje HNŽ-a u Mostaru
Kopirati
Drag cursor here to close