Radi se

Obnavlja se zgrada MUP-a u Livnu

''Sama realizacija projekta dovest će do značajnih ušteda energije, a i uvjeti rada uposlenika bit će bolji tako da će i učinkovitije pružati usluge žiteljima"
Gospodarstvo / Ulaganja | 27. 01. 2020. u 19:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U MUP-u Hercegbosanske županije kontinuirano se ulažu napori i ostvaruju sve bolji rezultati u njegovom funkcioniranju i stvaranju sve kvalitetnijih uvjeta za rad njegovih djelatnika.

Ilustriraju to i aktualni radovi na zamjeni prozora i građevinskih otvora na zgradi u središtu MUP-a u Livnu vrijednosti 135.000,00 KM .

Realizacija ovih sredstava je iz Projekta obnove zgrade MUP-a HBŽ u Livnu za 2019. - 2021. godinu u cjelokupnom iznosu od 746.561,00 KM koji je prihvaćen u Programu Javnih investicija HBŽ-a i Federacije Bosne i Hercegovine.

Foto: PR / Obnavlja se zgrada MUP-a u Livnu

Prihvaćeni projekt je kandidiralo Ministarstvo unutarnjih poslova HBŽ-a i bit će realiziran u nekoliko faza ovisno o raspoloživim sredstvima. Izvođenje radova danas je obišao ministar MUP-a HBŽ Darinko Mihaljević izrazivši zadovoljstvo urađenim i viđenim.

"Zahvaljujem Vladi HBŽ-a što je ovaj projekt uvrstila u Program javnih investicija za razdoblje 2019.-2021. godine. Sama realizacija projekta dovest će do značajnih ušteda energije, a i uvjeti rada uposlenika bit će bolji tako da će i učinkovitije pružati usluge žiteljima", kazao je Mihaljević,  navodi se u PR priopćenju.

Stalna briga o radu MUP-a HBŽ ogleda se i u nabavci 11 policijskih automobila koji su već uključeni u svakodnevni rad policije. U MUP-u HBŽ u tijeku je instalacija novog sustava video nadzora na prostorima HBŽ-a što će značajno povećati očuvanje javnog reda, mira i sigurnosti građana i pomoći policiji na otkrivanju i suzbijanju kaznenih djela.

Sredstva za sve navedeno osigurala je aktualna Vlada Hercegbosanske županije koja stalno prati financijske potrebe MUP-a u ovom i drugim segmentima djelovanja resornog ministarstva.

Podsjećamo da će osnovica plaća uposlenika MUP-a i drugih korisnika proračuna Županije biti povećana 8 % nakon usvajanja proračuna HBŽ-a za 2020 godinu, a najkasnije od 01. travnja 2020 godine. Sa ovim povećanjem u zadnja 24 mjeseca plaće policajcima su veće za 22,75 posto.

Kopirati
Drag cursor here to close