Potpisani ugovori

Obnavlja se pet hrvatskih kuća u Ravnom

Obnavlja se pet kuća za hrvatske povratnike u Ravnom
Gospodarstvo / Ulaganja | 13. 11. 2017. u 14:51 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, općinskih vlasti i pet povratničkih  obitelji u mjestu Ravno potpisali su ugovor o izgradnji kuća. 

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić kazao je da to ministarstvo provodi izgradnju kuća sredstvima Saudijskog fonda za razvoj (SDF) te da je riječ o izuzetno značajnom projektu kroz koji se rješava stambeno pitanje povratnika širom BiH.

''Od Foče gdje smo nedavno potpisali ugovore za 25 kuća namijenjenih povratnicima, preko Dervente gdje će se graditi deset kuća, pa evo do Ravnog. Naš strateški cilj je osiguranje krova nad glavom za povratnike, kako bismo što više resursa usmjeravali u zapošljavanje i obrazovanje'', istaknuo je Ramić. 

Među korisnicima, kojima će biti kroz ovaj projekt biti riješeno stambeno pitanje, je i  Tomislav Batina iz Trebinje, sela koje pripada području općine Ravno, priopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

''Živim sa suprugom i četvero djece. Kad smo se prijavili na poziv ovog ministarstva imali smo troje djece, sada imamo četvero, a nadamo se uskoro i petom. Jedna smo od rijetkih obitelji sa djecom na ovom području, a nemamo svoj krov nad glavom. Ova donacija nam znači vjetar u leđa i nadu da možemo ostati živjeti na ovom području'', kazao je Batina.

Kopirati
Drag cursor here to close