Opet o muljaži

Objavljena pisma: Gdje se vozi mostarski mulj?

Što se mostarski gradonačelnik dosjetio, piše udruga, nikada ne bismo saznali da 28. svibnja 2019. godine JP Deponija nije posjetila federalna inspektorica.
Gospodarstvo / Ulaganja | 09. 10. 2019. u 15:53 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Upravo problem količine mulja bilo je ono što je još u svibnju zadavalo glavobolju direktorima mostarskih Vodovoda'', piše udruga Pravo na grad objavivši prepisku iz koje se vidi što su direktori mostarskog Vodovoda i Deponije, Mile Puljić i Mirsad Huseinagić, pisali Gradu.

Iz ove udruge objavili su kako se mostarski gradonačelnik ''Ljubo Bešlić bavi lovom na unutarnje i vanjske neprijatelje, tražeći krivce za EPK poraz, a Vlada FBiH na sve načine pokušava diskreditirani analize Federalnog zavoda za agropedologiju i uništiti bilo kakav dokaz vezano za neke druge skraćenice recimo PCB, TPH, PAH, HCH''.

FOTO: Pravo na grad / Pismo iz Vodovoda i Deponije

Što se mostarski gradonačelnik dosjetio, piše udruga, nikada ne bismo saznali da 28. svibnja 2019. godine JP Deponija nije posjetila federalna inspektorica. Tom prilikom, inspektorica je evidentirala da je na taj dan na deponiju dovezeno 3,32 t mulja, ali i da to nije prvi put.

''Naravno, sve te navode Bešlić ne priznaje i nismo sigurni u koju vrstu neprijatelja ubraja federalne inspektore, ali je činjenica da  nije iskoristio pravo žalbe protiv Rješenja inspektorice što je svakako bilo logično, ukoliko je za takvo što imao dokaze. I dok s jedne strane javno demantira bilo kakvu i pomisao da bi se mulj mogao odlagati na deponiju, s druge strane, intenzivno radi na toj ideji. A dobra ideja zahtijeva, dobru financijsku konstrukciju'', navodi Pravo na grad dodajući kako je i iz Proračuna vidljiv troškovnik PPOV-a za 2019. godinu.

FOTO: Pravo na grad / Stavka u proračunu

Objavivši još jedno pismo, navode kako ''savjetnica Grada uvjerava direktora JP Deponije kako treba/mora primiti mulj s pročistača''.

FOTO: Pravo na grad / Pismo savjetnice

''I kao što se vidi savjetnicu brine što će reći direktorica Ureda Svjetske banke, FUZIP je zabrinut za kontrolne table pročistača,  ali samo naš Ljubo brine gdje i kako se riješiti tog prokletog  mulja, kad već neće direktor deponije da ga primi. A struka kaže: 'Za trenutne količine mulja na pročistaču moguće je hitno zbrinjavanje samo na način da se mulj izveze iz BiH i spali na odgovarajućim spalionicama'. I tako, kao što se i vidi iz prethodnog email-a,  stigosmo u Gacko. Najavi gradonačelnik analize iz Njemačke i mogućnost spaljivanja mulja u TE Gacko.  Prošlo je od tada 5 mjeseci. Mi analizu nismo vidjeli, ali vidimo da mulj negdje nestaje. Eh sad je li u Gacku ili …'', pitaju se iz Prava na grad.

Kopirati
Drag cursor here to close