Radovi u tijeku

Novu akademsku godinu dočekat će obnovljeno Vojničko igralište

Naime, tijekom kolovoza započela je rekonstrukcija kampusa SUM-a u središtu Mostara, za što će biti izdvojeno 245.000 KM.
Gospodarstvo / Ulaganja | 07. 09. 2018. u 11:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studenti Sveučilišta u Mostaru (SUM) počekat nove akademske godine dočekat će obnovljeno košarkaško i malonogometno igralište, poznato kao Vojničko.

Naime, tijekom kolovoza započela je rekonstrukcija kampusa SUM-a u središtu Mostara, za što će biti izdvojeno 245.000 KM.

''Kompletan sportski prostor će se nanovo asfaltirati, postavit će se rubnjaci na cijelom prostoru oko atletske staze, izvode se rigoli, drenaže i odvodi, pripremljene su nove konstrukcije koševa i golova i osigurat će se puno bolji uvjeti za rekreaciju studenata i treninge košarke, maloga nogometa, rukometa i atletike'', rekao je za Bljesak.info prorektor za znasnost i razvitak SUM-a Ivo Čolak, inače voditelj projekta rekonstrukcije kampusa.

Foto: Bljesak.info / Rušenje objekta između Ekonomskog i Pravnog fakulteta
Foto: Bljesak.info / Radovi na rekonstrukciji kampusa

Na istoj će lokaciji u ovoj fazi radova, prema riječima prorektora Čolaka, niknuti i novi parking, nasuprot Građevinskog fakulteta. Trenutno se rade iskopi te pripremanje podloge zatim će se površina asfaltirati.

Foto: Bljesak.info / Budući parking

''Ovaj će parking biti vezan za parking prostor iza zgrade Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, a u budućnosti će ulaz na ovaj parking biti s druge strane kampusa iza zgrade današnjega Mercatora'', rekao je Čolak.

Foto: Bljesak.info / Radovi na rekonstrukciji kampusa

Prema njegovim riječima, osim igrališta i parkirnih prostora, u prvoj će se fazi još ograditi i cijeli prostor kampusa s čeličnom ogradom koja je zasada postavljena samo na pojedinim dijelovima.

Foto: Bljesak.info / Oko kampusa bit će postavljena ograda

''Na ulazima u kampus izvest će se dizajnerske čelično-aluminijske konstrukcije koje će pridonijeti stvaranju novoga modernog izdanja sveučilišnog kampusa, ali također i pomoći još većoj prepoznatljivosti i jačanju identiteta Sveučilišta u Mostaru koji je danas izraženiji više no ikada'', rekao je prorektor Čolak za Bljesak.info.

Foto: Bljesak.info / Budući ulaz u kampus
Foto: Bljesak.info / Buduće mjesto zelene oaze i amfitetra na otvorenom

Vrhunac rekonstrukcije bit će gradnja središnjeg parka s otvorenim amfiteatrom koji bi trebao biti zelena oaza za studente Sveučilišta. Cilj projekta obnove je, kako je ranije rečeno, oplemenjavanje prostora s posebnim naglaskom na trg sa zelenilom. Uz sve to u planu je postavljanje nove urbana oprema, rasvjeta, ''pametne'' klupe i drugi detalji u prostoru, prije svega na ulazima u kampus i na fakultete.

Kopirati
Drag cursor here to close