Vlada Federacije

Novo zaduženje i novi registar

Federalna vlada je prihvatila zaduženje Federacije po ugovoru o zajmu između Europske banke za obnovu i razvoj i BiH za realizaciju Projekta gradskih prometnica u Sarajevu...
Gospodarstvo / Ulaganja | 06. 02. 2020. u 13:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH danas je utvrdila i federalnom Parlamentu po skraćenoj proceduri uputila Prijedlog zakona o jedinstvenom registru pristojbi i naknada u FBiH, čiji je cilj uređenje oblasti neporeznih prihoda, uz, kako je priopćeno, puno poštovanje ustavnih nadležnosti i suradnje s nižim razinama vlasti.

Federalno Ministarstvo financija je, uz tehničku podršku USAID-ovog projekta Reforme fiskalnog sektora (FAR), kao i uz suradnju s nižim razinama vlasti, pripremilo i objavilo interaktivni Registar pristojbi i naknada u FBiH, a u završnici je i priprema njegove pojednostavljene web-aplikacije, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Obrazovanju i znanosti 7 milijuna KM

Vlada FBiH je usvojila i programe utroška, s kriterijima raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih ovogodišnjim proračunom FBiH - federalnom Ministarstvu obrazovanja i znanosti u iznosu od oko sedam milijuna KM, te federalnom Ministarstvu rada i socijalne politike 2.412.423 KM.

Usvojena su i dva programa utroška transfera "Željeznicama FBiH", koja su utvrđena ovogodišnjim proračunom FBiH Ministarstvu prometa i komunikacija, od 22.000.000 i 6.000.000 KM.

Zaduženje Federacije

Federalna vlada je prihvatila zaduženje Federacije po ugovoru o zajmu između Europske banke za obnovu i razvoj i BiH za realizaciju Projekta gradskih prometnica u Sarajevu u iznosu do 30.000.000 eura.

Vlada FBiH prihvatila je i inicijativu da kreditnim zaduženjem od 7.062.200 eura kod Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj (IFAD) budu osigurana sredstva za realizaciju projekta razvoja ruralnih poduzeća i poljoprivrede.

U priopćenju je navedeno da je usvojena inicijativa Udruženja gluhih i nagluhih FBiH, upućena putem federalnog Ministarstva rada i socijalne politike, za donošenje zakona o znakovnom jeziku na razini FBiH, što je predviđeno Zakonom o znakovnom jeziku BiH.

"Imenovana je interresorna komisija sa zadatkom da u roku od šest mjeseci sačini tekst prednacrta ovog zakona", navedeno je u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close