Vlast i građani

Novi sastanak zbog Uborka, građani pozvani na okupljanja ispred Vijećnice

Iz Inicijative građane pozivaju da se tijekom sastanka okupe ispred zgrada Vijećenice.
Gospodarstvo / Ulaganja | 10. 12. 2019. u 12:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sastanak predstavnika lokalnih, županijskih i entitetskih vlasti te građana vezanih sa problemom odlaganja otpada u Mostaru bit će održan u srijedu.

Kako je priopćeno iz Građanske inicijative 'Jer nas se tiče' sastanak će se održati u Gradskoj vijećnici u 11 sati, a na sastanku će nazočiti federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo, županijski ministar građenja i prostornog uređenja Suad Hasandedić, županijski ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša Ajdin Teletović i predstavnici gradskih vlasti.

Iz Inicijative građane pozivaju da se tijekom sastanka okupe ispred zgrada Vijećenice.

''Pozivamo sve građane da nam se pridruže kako bi svojim prisustvom na mirnom okupljanju ispred gradske vijećnice iskazali podršku rješavanju ovoga problema s krajnjim ciljem iznalaska nove lokacije za deponiju i sanaciju postojeće, jer nas se tiče'', naveli su građani.

Podsjećamo, počekom prosinca Javnom poduzeću Deponija d.o.o. Mostar istekla je okolišna dozvola, čime se otpad ilegalno deponira na odlagalištu Uborak. Istekom dosadašnje dozvole građani okupljeni oko Građanske inicijative započeli su sa prosvjedima čime blokiraju ulaz na deponiju.

Prosvjednike su, prema zahtjevu kojega je Grad Mostar uputio Ministarstvu unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije (MUP HNŽ), policijske snage 'ukonili' sa ulaza na deponiju, a građani tvrde kako će blokiranje deponiranja odlaganja otpada na Uborak i dalje nastaviti sve dok se ne iznađe novo rješenje, a to je, prema njihovom zahtjevu, nova lokacija deponije.

Kopirati
Drag cursor here to close