Pravi premijer

Lako ćemo za respiratore: Novalić obavlja poslove po Turskoj

Ovom sastanku su pristustvovali i generalni direktor Željeznica Republike Turske Ali Ihsan Uygun i generalni direktor Direkcije za infrastrukturne investicije AEGM Yalcin Eyigun.
Gospodarstvo / Ulaganja | 28. 10. 2020. u 17:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić boravi u službenoj posjeti Republici Turskoj, gdje se susreo s ministrom transporta i infrastrukture Republike Turske Adilom Karaismailogluom i razgovarao o dijelu autoceste Sarajevo – Beograd kroz Federaciju BiH, konkretno o dionici Tuzla – Brčko.

Otvoreni su i razgovori s turskim Željeznicama oko zajedničkih projekata razvoja u elektromašinskoj industriji i proizvodnji šinskih vozila. Radi se o izuzetno značajnim projektima za koje postoje znanja i iskustvo u FBiH.

Ovom sastanku su pristustvovali i generalni direktor Željeznica Republike Turske Ali Ihsan Uygun i generalni direktor Direkcije za infrastrukturne investicije AEGM Yalcin Eyigun.

Također, Novalić je posjetio i kompaniju Sintek Madencilik koja se bavi uspostavljanjem velikih pogona kao što su termoelektrane, cementare, tvornice čelika, rafinerije i slično. Tijekom razgovora naglasak je stavljen na konkretne investicije vezane za cementare i održivu energiju.

U Veleposlanstvu BiH u Ankari održan je sastanak sa članom Vijeća za ekonomske politike Predsjedništva Republike Turske Hakanom Yurdakulom. Sastanku su prisustvovali i najistaknutiji privrednici Republike Turske, koji imaju direktne poslovne veze s Bosnom i Hercegovinom.

Jedan od zaključaka donesenih na ovom sastanku jeste da postoji potreba za strukturiranjem suradnje, te da je Yurdakul ponudio punu podršku Vijeća za ekonomske politike Predsjedništva Republike Turske na povezivanju s turskim investitorima.

Uz premijera Novalića sastancima su prisustvovali zamjenik ministra komunikacija i prometa BiH Nedžad Branković i premijerovi suradnici, kao i veleposlanik Bosne i Hercegovine u Republici Turskoj Adis Alagić.

Cilj posjete Turskoj je ojačati postojeće i napraviti nove veze s turskim gospodarstvenicima u Federaciji, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Kopirati
Drag cursor here to close