Domaće tržište

Novalić s turskom kompanijom pregovarao o novim radnim mjestima

Kako je dogovoreno, kontakti će biti nastavljeni s ciljem definiranja mogućnosti suradnje i zajedničkih proizvodnih programa.
Gospodarstvo / Ulaganja | 19. 10. 2021. u 17:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu razgovarao je s predstavnicima kompanije AselsanNet iz Republike Turske.

Sastankom je nastavljen dijalog dviju strana, započet za vrijeme službene posjete federalnog premijera Republici Turskoj, a kada je najavljena uzvratna posjeta.

Kako je dogovoreno, kontakti će biti nastavljeni s ciljem definiranja mogućnosti suradnje i zajedničkih proizvodnih programa. Ona se, između ostalog, može odnositi na primjenu pametne tehnologije u brojnim oblastima, kao što su industrija, infrastruktura i gospodarstvo općenito.

Turska kompanija, pred ostalog, ima i razvijenu tehnologiju proizvodnje solarnih panela te sustava nadzora autocesta, koji bi mogli zanimati gospodarstvenike u Federaciji BiH.

S obzirom na to da postoji veliki interes turske kompanije za ulaganja na teritoriji Federacije BiH, zaključeno je da će uskoro biti definirani konkretni projekti moguće suradnje koja bi, uz primjenu pametnih tehnologija i investicije, doprinijela razvoju gospodarstva.

AselsanNet je kompanija osnovana 2004. godine, a od 2013. je u stopostotnom vlasništvu Fondacije Oružanih snaga Turske Aselsan AŞ. Ova kompanija je osnovana kako bi zadovoljila potrebe civilnih institucija, organizacija i krajnjih korisnika za elektronskom i komunikacijskom opremom.

Kopirati
Drag cursor here to close