Neiskorišteni potencijali

Novalić pozvao Turke na ulaganje u Federaciju

Ova kompanija trenutno radi na investiciji uspostavljanja duty-free trgovina širom Bosne i Hercegovine u kojima bi posao trebao dobiti oko 1.000 ljudi.
Gospodarstvo / Ulaganja | 21. 06. 2021. u 20:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić ugostio je predsjednika turskog Koç Holdinga Tamera Haşimoğlua.

Na sastanku je federalni premijer predstavio projekt izgradnje industrijske zone u Unsko sanskom kantonu, s ciljem jačanja ekonomske saradnje i izvoza, ali i direktnih stranih ulaganja na području Federacije BiH.

"Prezentirali smo najvećoj turskoj kompaniji neke od potencijala za ulaganje u gospodarstvo na području Federacije. Projekt izgradnje industrijske zone u Unsko-sanskom kantonu je vrlo značajan, kako za taj kanton tako i za cijelu Federaciju BiH. Istaknuli smo i prednosti za ulaganja u ovom, ali i drugim područjima FBiH. Vjerujemo kako će Upravni odbor kompanije prepoznati važnost investiranja u konkretni projekt koji nudi mogućnost za jačanje gospodarske suradnje", kazao je premijer Novalić.

Predstavnici turske kompanije iskazali su zanimanje za predstavljeni projekt, kao i spremnost za druga ulaganja u Federaciji.

Koç Holding je najveći konglomerat u Turskoj i jedina turska kompanija koja se nalazi na popisu Fortune Global 500.

Riječ je o turskom industrijskom, trgovačkom i financijskom koncernu koji obuhvaća više od 100 poduzeća iz područja energetike, automobilske i prehrambene industrije, elektronike, informacijske tehnologije te financijskih usluga i turizma.

Inače, ova kompanija trenutno radi na investiciji uspostavljanja duty-free trgovina širom Bosne i Hercegovine u kojima bi posao trebao dobiti oko 1.000 ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close