Zajednički projekt

Novalić i Naessl o važnosti izgradnje dionica mostarske zaobilaznice

Federalni premijer je gošću i njene suradnike upoznao sa kratkoročnim i srednjoročnim programom koji za cilj ima ublažavanje posljedica uzrokovanih pojavom novog koronavirusa na ekonomiju.
Gospodarstvo / Ulaganja | 17. 06. 2020. u 12:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić sastao se danas u sjedištu Vlade Federacije BiH s direktoricom Ureda Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za BiH Manuelom Naessl. Razgovarano je o dosadašnjoj realizaciji i nastavku zajedničkih projekata.

Sugovornici su naglasili dosadašnju uspješnu suradnju EBRD-a i BiH, uz opredjeljenje da ona bude nastavljena i ubuduće.

Federalni premijer je gošću i njene suradnike upoznao sa kratkoročnim i srednjoročnim programom koji za cilj ima ublažavanje posljedica uzrokovanih pojavom novog koronavirusa na ekonomiju.

Istaknuto da će pred Vladom Federacije BiH već sutra biti prijedlozi programa ekonomskog oporavka i stabilizacije, te uredba za uspostavljanje Garancijskog fonda pri Vladi FBiH.

Premijer je kazao da je ovaj program zasnovan na intenzivnijoj javnoj potrošnji i javnim investicijama u infrastrukturu, energetiku i zdravstvo.

Također je rekao da su planirani koraci podstrijek zapošljavanju, investiranju u zdravstvo, podupiranje ekonomskog rasta kroz radikalne promjene u subvencioniranju poljoprivrede, povećanje kvota za solarnu i vjetroenergiju kao i iskorištavanje velikih vodnih resursa, te investiranje u infrastrukturu, ceste, autoceste i željeznice.

Federalni premijer je naglasio i važnost što skorijeg usvajanja seta fiskalnih zakona koji za cilj imaju povećanje konkurentnosti domaćg gospodarstva, a samim tim i poslovnog okruženja.

Direktorica Naessl je ukazala na važnost bržeg nastavka zajedničkih projekata izgradnje dionica mostarske zaobilaznice.

Pozdravila je najavu uspostave Garancijskog fonda, te pozitivnim istaknula suradnju entitetskih premijera i nedavne odluke Skupštine akcionara Elektroprijenosa BiH, priopćeno je iz Ureda Vlade Federacije BiH za odnose s javnošću.

Kopirati
Drag cursor here to close