Susret

Novalić i Krivokapić: Prioritet izgradnja Jadransko-jonske autoceste

Tijekom sastanka razgovarano je o ekonomskoj suradnji, te je iskazan obostrani interes za njenim unapređenjem, a posebno u oblasti poljoprivrede.
Gospodarstvo / Ulaganja | 24. 05. 2021. u 19:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića, koji boravi u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini.

Premijer Novalić poželio je dobrodošlicu u svoje i ime Vlade FBiH premijeru Krivokapiću i njegovim suradnicima, te je zahvalio na iskazanoj želji crnogorskom premijeru da se tijekom posjete našoj zemlji susretne i s delegacijom Federalne vlade.

Tijekom sastanka razgovarano je o ekonomskoj suradnji, te je iskazan obostrani interes za njenim unapređenjem, a posebno u oblasti poljoprivrede.

U tom kontekstu razmijenjene su informacije o mogućnosti zajedničkog plasiranja poljoprivrednih proizvoda na tržišta širom svijeta, a za kojim postoji iskazana potreba.

Sugovornici su složni da postoji veliki potencijal i za povećanje robne razmjene, gospodarske suradnje, ali prvenstveno za razmjenu iskustava koje će biti značajno za poboljšanje ekonomije obje zemlje, pa tako i Federaciju.

Utvrđeno je da je za unapređenje suradnje svakako neophodna bolja infrastrukturna i prometna povezanosti, te da je izgradnja Jadransko-jonske autoceste jedan od zajedničkih prioriteta u ovoj oblasti.

Posjeta je ocijenjena veoma korisnom jer su razmijenjene informacije, te sagledane mogućnosti za konkretne projekte i programe koji se mogu razvijati u narednom periodu.

Delegaciju Vlade FBiH, uz Novalića, činili su zamjenici premijera i federalni ministri Jelka Milićević i Vesko Drljača, te federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić, dok su u delegaciji crnogorske Vlade bili ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović, te suradnici premijera Crne Gore.

Kopirati
Drag cursor here to close