Ministarstvo komunikacija

Nova zračna linija? BiH se povezuje s Pekingom

Na sastanku se razgovaralo o suradnji Bosne i Hercegovine i Narodne Republike Kine u oblasti infrastrukture, komunikacija i zračne povezanosti između ovih dviju zemalja, priopćeno je iz Ministarstva.
Gospodarstvo / Ulaganja | 21. 02. 2019. u 14:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić primio je u nastupnu posjetu veleposlanika Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Ji Ping koji su na sastanku, između ostaloga, razgovaralo i o uvođenju zrakoplovne linije na relaciji Peking – Sarajevo.

Inače, na sastanku se razgovaralo o suradnji Bosne i Hercegovine i Narodne Republike Kine u oblasti infrastrukture, komunikacija i zračne povezanosti između ovih dviju zemalja, priopćeno je iz Ministarstva.

U oblasti infrastrukture razgovaralo se o Memorandumu o razumijevanju između Bosne i Hercegovine i Narodne Republike Kine o jačanju suradnje u izgradnji infrastrukture, a koji je pokrenulo Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa i koji je Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine podržalo.

Foto: PR / Predstavnici Ministarstva komunikacija BiH sa kineskim veleposlanikom

Zamjenik Dalipagić je upoznao veleposlanika Ji Pinga da je Bosna i Hercegovina provela sve potrebne procedure na Vijeću ministara Bosne i Hercegovine i Predsjedništvu Bosne i Hercegovine kako bi se potpisala i dva Memoranduma i to: Memorandum o  razumijevanju o suradnji u oblasti medija između Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine i Ureda za informiranje Državnog vijeća Narodne Republike Kine i Memorandum o  razumijevanju o planiranju unapređenja 'think tank' suradnje između Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine i Ureda za informiranje Državnog vijeća Narodne Republike Kine, te da se očekuju naredne aktivnosti Republike Kine kako bi se potpisali navedeni Memorandumi, priopćeno je iz Ministarstva.

Zamjenik Dalipagić i veleposlanik Ping izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom dviju zemalja i istakli očekivanja da će se ona nastaviti i u sljedećem razdoblju, posebno kada su u pitanju oblasti prometne infrastrukture, prometa i komunikacija.

Zamjenik Dalipagić je čestitao veleposlaniku Pingu na imenovanju, poželjevši mu dobrodošlicu u Bosnu i Hercegovinu, kao i mnogo uspjeha u budućem radu, priopćeno je iz Ministarstva komunikacija.

Kopirati
Drag cursor here to close