Gradonačelnik Barbarić

Nova obećanja: Kino u Ljubuškom najdalje do veljače 2020.

Projekt obnove počeo je prije više od 10 godina, ali izuzev dijela građevinskih radova ništa drugo nije završeno.
Gospodarstvo / Ulaganja | 15. 11. 2019. u 20:40 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić izjavio je kako će kinodvorana u tom gradu biti otvorena u sljedećih nekoliko mjeseci, odnosno, do kraja godine.

Po njegovim riječima, radovi se ne bi trebali odužiti, a i ako se oduže, to će biti najdalje do Dana Grada Ljubuškog - 21. veljače.

''Mi ne želimo otvoriti kino i da onda nemamo sadržaja pa da ga treba zatvoriti. Taj projekt je sada na J.P. Parkovi. Vijeće je njima dalo te ovlasti i mi idemo završiti taj projekt'', kazao je Barbarić za Fenu.

Foto: Bljesak.info / Nevenko Barbarić

Napomenuo je kako je trenutno u postupku nabavka opreme i svega onoga što jedna takva dvorana treba imati i dodao kako su glavni izvori financiranja proteklih godina bili Grad i Parkovi, a dio sredstava je donirala i Vlada Republike Hrvatske kroz projekte pomoći Hrvatima izvan RH.

Projekt obnove počeo je prije više od 10 godina, ali izuzev dijela građevinskih radova ništa drugo nije završeno.

U ljeto 2016. godine raspisan je natječaj za rekonstrukciju zgrade, investitori projekta bili su Javno poduzeće Parkovi d.o.o. Ljubuški i tada Općina Ljubuški.

Foto: Bljesak.info / Kino Ljubuški

U 2017. godini završena je prva faza koja je koštala oko četvrt milijuna maraka i tada su završeni osnovni građevinski radovi, uređenje krova, zidova, fasade, otvora.

Istodobno, uređen je i prostor ispred zgrade, asfaltirana ulica, prošireno i uređeno parkiralište, nogostup, zelena površina, rasvjeta, u što je uloženo 40.000 maraka.

Protekle godine nastavljena je druga faza radova i unutarnje uređenje.

Kopirati
Drag cursor here to close