Ispred područne škole

Još malo i moći će se koračati nogostupom u Raštanima

Nogostup uz glavnu prometnicu ispred područne škole u naselju Raštani
Gospodarstvo / Ulaganja | 09. 04. 2021. u 11:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projektom je obuhvaćena izgradnja nogostupa uz glavnu prometnicu ispred područne škole u naselju Raštani, ukupne dužine zahvata 950 metara.

Trasa novog projektiranog nogostupa se u potpunosti prilagođava postojećem stanju odnosno postojećoj cesti Mostar-Raštani-Vojno. Dijelovi nogostupa se obaraju na razinu ceste na prilazima parcelama-kućama.

Na dijelovima gdje priključne ceste presijecaju trasu nogostupa, obara se nogostup na razinu priključne ceste radi smanjenja barijera korištenja nogostupa: invalidima, starijim osobama, dječjim kolicima i sl. Projektom je obuhvaćena i odvodnja oborinskih voda s nogostupa i kolnika.

U sklopu nogostupa izgrađeno je i autobusno stajalište. Postojeća trasa prometnice se ne dira, ostaje ista.

Ugovor je potpisan s izvođačem radova HPINVESTING d.o.o. Mostar, u iznosu od 121.111,86 KM (sa PDV-om), prema projektnoj dokumentaciji poduzeća SOPA d.o.o. Posušje, navodi se u priopćenju službe za informiranje Grada Mostara.

Usluge građevinskog nadzora obavlja poduzeće Tehnozaštita d.o.o. Mostar. Radovi su otpočeli 27.1.2021. godine, te je planirani rok završetka radova 27.5.2021. godine. Izvođenje radova se odvija prema planu, u završnoj je fazi. Potrebna financijska sredstva za realizaciju ovog projekta su osigurana iz proračuna Grada Mostara: Ukupni troškovi projekta: cca 130.000,00 KM (projektna dokumentacija, izvođenje radova, stručni nadzor).

Kopirati
Drag cursor here to close