Sumnjive lokacije

Njemačka za deminiranje BiH daje dodatnih 550.000 eura

Sa sredstvima koja su stavljena na raspolaganje, organizacija MAG može očistiti oko pet kvadratnih kilometara sumnjivih lokacija.
Gospodarstvo / Ulaganja | 19. 09. 2019. u 19:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka nastavlja svoj dugogodišnji angažman u Bosni i Hercegovini u oblasti humanitarnog deminiranja sa ulaganjem dodatnih 550.000 eura.

Njemačka vlada putem izravne dodjele sredstva stavlja na raspolaganje organizaciji ''Mines Advisory Group'' (MAG), priopćeno je iz njemačkog Veleposlanstva u BiH.

Organizacija ''Mines Advisory Group'' (MAG) ovom podrškom nastavlja aktivnosti deminiranja u općini Ljubljenica, gdje je već prošle godine počela sa čišćenjem lokacije.

MAG će povrh toga očistiti sumnjive lokacije i u regiji Tuzle.

Sa sredstvima koja su stavljena na raspolaganje, organizacija MAG može očistiti oko pet kvadratnih kilometara sumnjivih lokacija.

Nakon toga ta područja se uglavnom koriste za poljoprivredu, šumarstvo i stavljaju na raspolaganje za povratak stanovništva.

Od 1997. godine vlada Savezne Republike Njemačke je osigurala oko 36 milijuna eura za humanitarno deminiranje i na taj način u neposrednoj blizini stanovništva osigurala prostor bez mina, priopćeno je iz Veleposlanstva SR Njemačke u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close