Lohmann&Rauscher na sastanku u Vladi ŽZH

Njemačka tvrtka želi ulagati u ŽZH i otvoriti najmanje 200 radnih mjesta

Tvrtka L&R zbog sve veće potražnje na tržištu ima potrebu proširiti svoje proizvodne pogone te su prepoznali Županiju Zapadnohercegovačku kao jednu od mogućih lokacija za svoja ulaganja.
Gospodarstvo / Ulaganja | 26. 10. 2018. u 12:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu, 24. listopada 2018. godine, u zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu, održan je sastanak s predstavnicima tvrtke Lohmann&Rauscher (L&R), koji istražuju potencijalne lokacije za proširenje svojih proizvodnih pogona, priopćeno je u petak iz Vlade.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici tvrtke L&R, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić sa suradnicima te ravnatelj Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije Ivan Jurilj.

Sastanak je dogovoren nakon poziva Županije Zapadnohercegovačke tvrtki L&R da posjeti Županiju i predstavi svoje potrebe i planove ta da se detaljnije upozna s uvjetima i mogućnostima realizacije svoje investicije.

Naime, radi se o tvrtki čije je sjedište u Rengsdorfu (Njemačka) i Beču (Austrija) koja je međunarodni vodeći opskrbljivač naprednim medicinskim i higijenskim proizvodima najviše kvalitete s preko 5.000 zaposlenika u cijelom svijetu i 160 godina iskustva u proizvodnji.

Tvrtka L&R zbog sve veće potražnje na tržištu ima potrebu proširiti svoje proizvodne pogone te su prepoznali Županiju Zapadnohercegovačku kao jednu od mogućih lokacija za svoja ulaganja.

Nakon prezentacije potreba i planova tvrtke L&R razgovaralo se o detaljima ulaganja i specifičnim potrebama te mogućnostima koje Županija u suradnji sa općinama Ljubuški, Posušje i Grude te Gradom Široki Brijeg može ponuditi.

Ulaganje se konkretno odnosi na otvaranje proizvodnog pogona koje bi za početak zahtijevalo otvaranje minimalno 200 radnih mjesta s tendencijom proširenja.

Prvi korak, kao i preduvjet za realizaciju ovog ulaganja, jeste analiza tržišta radne snage, odnosno postojanje odgovarajuće radne snage. U tom je kontekstu dogovoreno da se u sljedećih nekoliko tjedana organizira detaljnija prezentacija ulaganja tvrtke L&R potencijalnim zaposlenicima, na temelju koje će se utvrditi daljnji koraci.

Vlada Županije Zapadnohercegovačke će preko svog Ureda za europske integracije te u suradnji sa općinama i gradom i tvrtkom L&R organizirati detaljniju prezentaciju na koju će biti pozvani svi zainteresirani iz županije i okruženja i gdje će se predstaviti svi detalji i uvjeti za realizaciju ovog ulaganja.

Predstavnici tvrtke L&R su naglasili kako je ključni uvjet za izbor lokacije za njihovo ulaganje postojanje odgovarajuće radne snage te da je prezentacija koja se planira održati odlična prilika da se svi zainteresirani ljudi iz županije i bližeg okruženja upoznaju s ovom inicijativom i dobiju sve potrebne odgovore, priopćeno je iz Vlade ŽZH.

Kopirati
Drag cursor here to close