Kratke noge

Nije laž: Vlada kupuje računala i opremu za 409.041,13 KM

Nikad nitko nije objavio da Vlada, kako Herceg navodi, kupuje 400 tisuća računala, nego da se za 400 tisuća KM kupuje računalna oprema…
Gospodarstvo / Ulaganja | 02. 06. 2020. u 09:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije laž, kako to tvrdi premijer Hercegovačko-neretvanske županije u izjavi medijima. Vlada ove županije zbilja kupuje računala i računalnu opremu u vrijednosti od preko 400 tisuća KM.

Naime, Herceg je u izjavi oko korona-zakona, rekavši kako nikada nije ustvrdio da je riječ o najboljem zakonu u Federaciji, spomenuo i vijest o nabavci računala.

''Kad pojedini mediji tako stave, kao što su stavili da smo kupili 400 tisuća računara, ta laž postane istina kroz par dana'', rekao je Herceg aludirajući tako na vijest objavljenu 22. svibnja pod naslovom ''Vlada HNŽ-a nabavila računalnu opremu vrijednu 400 tisuća maraka''.

Nikad nitko nije objavio da Vlada, kako Herceg navodi, kupuje 400 tisuća računala, nego da se za 400 tisuća KM kupuje računalna oprema za potrebe Vlade HNŽ, ministarstava i drugih tijela i organa županijske uprave, pravosudnih tijela i drugih korisnika proračuna HNŽ.

Da je vijest o nabavi istinita, uz dokument s portala javnih nabavki, govori i odluka Vlade HNŽ-a iz proteklog tjedna.

U njoj stoji kako je 25. veljače Vlada Hercegovačko-neretvanske županije donijela odluku o izboru najpovoljnijeg ponuditelja za predmet javne nabave ''Nabava računala i računalne opreme'' u otvorenom postupku prema kojoj se za najboljeg ponuditelja bira tvrtka Katarina d.o.o. s cijenom 349.607,80 KM bez PDV-a, odnosno 409.041,13 KM s PDV-om.

U odluci se navodi kako ''ukupna cijena može biti i manja od ugovorene, pošto i količine mogu biti manje od ugovorenih'', rok plaćanja je 60 dana, a trajanje ugovora 12 mjeseci. Rok istine, neograničen.

Kopirati
Drag cursor here to close