Planovi

Neum gradi novu zgradu Općine

Načelnik Neuma dr. Živko Matuško govoreći povodom Dana općine najavio je izgradnju nove zgrade Općine što će biti jedan od većih projekata.
Gospodarstvo / Ulaganja | 24. 08. 2019. u 17:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Načelnik Neuma dr. Živko Matuško govoreći povodom Dana općine najavio je jedan od većih projekata s kojim se uskoro kreće u realizaciju, a to je izgradnja nove zgrade Općine.

''Urađeno je idejno rješenje i zaključen ugovor o izradi glavnog projekta, kao i ugovor o geotehničkom istraživanju. Nadamo se da će projektna dokumentacija uskoro biti gotova i da ćemo do kraja sljedećeg mjeseca imati i građevinsku dozvolu, čime ćemo stvoriti preduvjete za početak radova na novoj zgradi Općine'',, istaknuo je načelnik.

Nadalje, u svom govoru, između ostalog, naveo je da je zaključen ugovor za radove na izgradnji veterpolo igrališta Neum i pratećih objekata na lokaciji ''Pijaca'', te da se ulazi i u novu fazu radova uređenja Spomen obilježja u Neumu.

U tijeku je izgradnja vodovodne mreže za gospodarsku zonu Dubrava. Realiziran je projekt rekonstrukcije dijela tlačnog cjevovoda Kozarica – Hutovo u duljini 6440 metara. U tijeku je i izgradnja sekundarne kanalizacijske mreže u Primorskoj i Zagrebačkoj ulici, te spoj glavnog kolektora s kolektorom iz HR.

''Sve su to samo neki od brojnih projekata koji ukazuju da se u općini Neum konstantno radi na poboljšanju'', zaključio je Matuško svoj izvještaj.

Kopirati
Drag cursor here to close