Za školu i spomenik

Neum: Dva projekta dobila financijsku potporu Hrvatske

Dva projekta su dobila financijsku potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.
Gospodarstvo / Ulaganja | 02. 06. 2021. u 21:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Facebook / Neum

Iz općine Neum dva projekta su dobila financijsku potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Radi se o Srednjoj školi Neum koja je aplicirala za sredstva iz ovoga fonda za projekt Opremanje kabineta praktične nastave za elektrotehničare Srednje škole Neum, i ostvarila potporu od 10.000 kuna.

Drugi projekt je Izgradnja Spomen obilježja žrtvama 2. Svjetskog rata i Domovinskog rata za koji je aplicirala Zavičajna udruga Glumina, Hutovo i ostvarila potporu u iznosu od 20.000 kuna, navodi Općina Neum.

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske donio je Odluku o dodjeli financijske potpore za posebne potrebe i projekte od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske za 2021. godinu.

Javni poziv provodi se s ciljem promicanja veza i jačanja suradnje Republike Hrvatske i Hrvatima izvan nje te očuvanja i jačanja nacionalnog identiteta, zaštite prava i interesa hrvatskih zajednica, očuvanja hrvatskog jezika, kulturnog stvaralaštva i baštine te poticanja hrvatskog kulturnog zajedništva, kao i pomoći ugroženim pojedincima- pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske.

Zaprimljeno je 600 prijava u kategorijama: neprofitne organizacije, fizičke osobe i ugroženi pojedinci, a radi se o sredstvima u iznosu od 2.500.000,00 kuna.

Odluka o dodjeli financijske potpore nalazi se na ovom linku.

Kopirati
Drag cursor here to close