Evo i zašto

Neum bi ove godine mogao oboriti sve rekorde posjećenosti

Strateški položaj jedinog bh. grada na moru, uz cestu koja će spojiti Neum i Stolac za 18 mjeseci, kako je najavljeno, preduvjeti su da investitori pohrle ka Neumu i da za kratko vrijeme bh. biser na moru postane najpozitivnija bh. priča.
Gospodarstvo / Ulaganja | 26. 04. 2019. u 15:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neum, jedini bh. grad moru, ove godine će, najvjerojatnije, oboriti sve rekorde posjećenosti. Takva predviđanja prisutna su među stanovnicima, hotelijerima i turističkim radnicima ovog gradića s obzirom na to da ramazan - mjesec posta muslimana - ove godine završava početkom lipnja, ali i zbog sve većeg, do sad nezapamćenog zanimanja turista da odmore provedu u Neumu, piše Dnevni avaz.

Bh. gradić smješten u zaljevu, s jednim od najljepših zalazaka sunca koji se mogu vidjeti na Jadranu, osim povoljnih cijena smještaja i hrane, ima zamljopisnu poziciju koja daje mogućnost turistima da u samo nekoliko dana odmora obiđu neke od najljepših mjesta, otoka i plaža hrvatske obale.

Tek dvadesetak minuta vožnje od Neuma južno prema Dubrovniku nalazi se Ston, srednjovjekovni gradić čija povijest seže daleko u rano 14. stoljeće. To je grad s najdužim sačuvanim kamenim zidom u Europi (5,5 kilometara). Ovaj romantični srednjovjekovni gradić uskih, tihih ulica, starih otmjenih kuća odlično je mjesto za predah tijekom ljetnih vrućina uz morske specijalitete, dagnje i malostonske kamenice koje su jedne od najboljih na svijetu i zbog kojih su u restorane u Ston i Mali Ston (udaljen 1-2 kilometra od Stona) svraćale mnogobrojne važne svjetske osobe. Osim kamenog zida po kojem je poznat, Ston ima i pogone najstarije aktivne solane na svijetu koja je ostala vijerna tradiciji i prirodnom načinu proizvodnje soli, koji se nije mijenjao još od antičkih vremena.

Samo tri kilometra od Stona nalazi se Prapratno, jedna od najljepših uvala i plaža na Jadranu. Tirkizna boja mora i pješčana plaža daju osjećaj da se nalazite na sasvim drugom kraju svijeta.

Iz mjesta Prapratno tijekom cijele godine prometuje trajekt za otok Mljet, za koji posjetitelji na prvo upućeno pitanje o tom otoku odmah kažu - raj na zemlji.

Ukoliko nastavite vožnju dalje od Prapratnog, u želji da obiđete Pelješac, drugi po veličini poluotok u Hrvatskoj, imat ćete priliku vidjeti još na desetine prekrasnih plaža i gradića. Na Pelješcu se nalazi, Žuljana, Trpanj i Orebić, koji gleda u jadransku drevnu ljepoticu - Korčulu.

Sva ta mjesta udaljena su oko sat vremena od Neuma. Dubrovnik, Korčula, Makarska, Split (sat i pol), Mostar, Međugorje...

Strateški položaj jedinog bh. grada na moru, uz cestu koja će spojiti Neum i Stolac za 18 mjeseci, kako je najavljeno, preduvjeti su da investitori pohrle ka Neumu i da za kratko vrijeme bh. biser na moru postane najpozitivnija bh. priča.

Kopirati
Drag cursor here to close